Real Betis vs Athletic Bilbao: Bästa oddsen och matchtipsen

Real Betis möter Athletic Bilbao på Estadio Benito Villamarin kommande söndag i La Liga. Real Betis ligger på plats 5 i La Liga med 46 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till Athletic Bilbao är 6 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 8 i tabellen efter 27 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Real Betis. De skulle dock kunna skrälla mot Athletic Bilbao.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Betis vs Athletic Bilbao i La Liga

 • I 7 av de senaste 8 matcherna Real Betis har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Real Betis har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Real Betis har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Real Betis har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Real Betis har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Athletic Bilbao har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Real Betis har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna mot Athletic Bilbao
 • Real Betis har inte vunnit 14 av de 16 senaste matcherna mot Athletic Bilbao
 • Real Betis har inte förlorat de senaste 3 hemmamatcherna mot Athletic Bilbao i rad
 • Real Betis har förlorat 3 av de 4 senaste matcherna mot Athletic Bilbao

Form: Real Betis mot Athletic Bilbao

Athletic Bilbao kommer äntligen ur sin dåliga svit

Real Betis hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Bara ett enda poäng har Real Betis lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Rayo Vallecano, innan de blev besegrade av Atletico Madrid med 3-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Eintracht vann med 2-1.

Athletic Bilbao hoppas få stopp på lidandet

Athletic Bilbao tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Athletic Bilbao har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Barcelona i en match som slutade 4-0.Valencia blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Athletic Bilbao lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-1 mot Levante.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Det blir en spännande match utan tvekan.

Real Betis vs Athletic Bilbao Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Athletic Bilbao och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Real Betis går in i matchen mot Athletic Bilbao med 1-2-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Real Betis och Athletic Bilbao blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Athletic Bilbao inte kommer att ha någon att ta sig förbi Real Betis i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Betis, som nu är nummer 5 med 46 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Juanmi. Han är toppskytt för Real Betis, för närvarande på 12 mål under hela säsongen. Han har dock inte hittat rätt den senaste tiden.

Athletic Bilbao kommer att hoppas att Inaki Williams hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.