Roma vs Juventus: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Roma och Juventus, när Serie A rivalerna ska slåss om poängen. Lagen möts på söndag på Stadio Olimpico.

Roma går in i nästa runda som nummer 5 i tabellen, med 44 poäng så här långt. Med 24 spelade matcher, har Juventus löst 35 poäng, vilket ger dem plats 7 inför nästa omgång.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag.

Statistik och fakta för Roma vs Juventus i Serie A

  • I 22 av Romas senaste 24 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Roma har vann 5 i de senaste 6 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 17 av Romas senaste 19 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Romas senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Roma har vann 5 i de senaste 6 hemma matcherna och totalt antal mål var under 2.5
  • Juventus har vann 6 i de senaste 7 borta matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 17 av Juventuss senaste 19 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Juventus har gjort mål i 21 av de senaste 22 matcherna
  • I 14 av Juventuss senaste 16 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Juventus har inte förlorat 15 av sina senaste 17 matcher

Roma vs Juventus Preview

Roma form

Roma är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Hellas Verona med 1-0, innan det blev det seger mot Salzburg med 2-0. Segersviten tog slut senast mot Cremonese, som vann med 2-1 Roma har tagit nio poäng i deras tio matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann två av dessa matcher med åtta mål mot 14. Roma tog fyra segrar i sina sex senaste Serie A-matcher på Roma:s stadion. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in två och gjorde sju mål.

Juventus form

Juventus är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Spezia slog man med 0-2, efter det fick Nantes känna på en 0-3-torsk. Torino var det senaste offret efter en 4-2-vinst för Juventus. Juventus gjorde 19 mål och släppte in 13 i deras tio senaste matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De fick ihop sex vinster och 20 poäng. Juventus har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Serie A. Utöver vinsterna blev det en förlust och nio mål framåt samt fem insläppta.

Roma vs Juventus H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Roma mötte Juventus. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Allt som allt har Juventus bra resultat mot Roma under tidigare säsonger med övertag på 5-3-2 inför den här matchen. Spelbolagen har Juventus att vinna denna match till högsta odds på 2.90. Roma vann bara en av sina 7 senaste möten mot Juventus. Juventus gjorde minst ett mål i 8 av sina senaste 9 Serie A-matcher mot Roma. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Roma och Juventus. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 2.05.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Roma med ett snitt på 1.2 mål, och där Juventus snittade 1.4 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i tre av Roma’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Roma tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på två förluster under den här perioden. Juventus vann åtta av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade två. Roma har fem vinster på tavlan från sina 10 senaste Serie A-matcher. Gästande Juventus tog samtliga poäng i sju av de 10 senaste matcherna.

Senaste lagnyheter

Roma har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Juventus gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Roma har vunnit och hållt nollan i 4 raka hemmamatcher. Roma har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Juventus.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Stephan El Shaarawy står ut när det gäller Roma, och Angel Di Maria för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande söndag.

Roma saknar bara en spelare i truppen när de möter Juventus på Roma:s stadion.

Roma kan inte använda sig av Ebrima Darboe kommande söndag mot Juventus, eftersom han är skadad för tillfället.

Några av de sju som kommer att befinna sig på sidlinjen är Gleison Bremer, Mattia De Sciglio, Dusan Vlahovic, Juan Cuadrado, Paul Pogba, Leonardo Bonucci och Kaio Jorge.