Rosenborg vs Jerv: Bästa oddsen och matchtipsen

Rosenborg är favorittippade kommande söndag mot Jerv i Eliteserien. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Lerkendal Stadion. Efter tolv spelade matcher är Rosenborg rankade som nummer 8 i Eliteserien med 18 poäng. Det ger en skillnad på sju poäng till Jerv, som ligger på plats 15 i tabellen med elva poäng. Medan Rosenborg kan smyga in bland topp 6 i tabellen med en seger här, hoppas Jerv samtidigt på att lägga lite avstånd mellan sig och de jagande lagen i bottenstriden.

Våra tips

Statistik och fakta för Rosenborg vs Jerv i Eliteserien

  • Rosenborg har gjort mål på de senaste 11 matcherna
  • Rosenborg har inte förlorat 15 av sina senaste 17 matcher
  • Rosenborg har inte förlorat de senaste 7 hemmamatcherna i rad
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Rosenborg har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Rosenborg har vunnit 4 av sina senaste 5 hemmamatcher
  • Jerv har släppt in i 20 av de senaste 22 bortamatcherna
  • Jerv har förlorat 7 av sina senaste 9 bortamatcher
  • Jerv har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Jerv har inte vunnit 7 av sina senaste 9 bortamatcher
  • Jerv har förlorat 5 av sina senaste 7 matcher

Form: Rosenborg mot Jerv

Rosenborg inne i bra flow.

Det har varit både högt och lågt för Rosenborg den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Lilleström fick de åka hem tomhänta med en 3-1-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-1-vinst mot Kristiansund BK. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Viking.

Jerv visar liten styrka.

Det har varit både högt och lågt för Jerv den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Hamarkameratene fick de åka hem tomhänta med en 1-2-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 1-0-vinst mot FK Haugesund. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Molde.

Rosenborg vs Jerv Matchhistorik

Tabellställningar i Eliteserien

Enligt Eliteserien tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande sju poäng och sju platser. Den här omgången 13 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se Rosenborg och Jerv slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning kommande söndag.

Skytteligan

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Eliteserien visar att Rosenborg ställer hoppet till en formstark Ole Christian Saeter när det gäller målskyttet i kommande drabbning.

Å andra sidan är Felix Schroeter en av de mest avgörande spelarna i Jerv den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på söndag.