Serbien vs Schweiz – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Serbien kliver ut mot Schweiz på fredag i en match som spelas på Stadium 974. Detta är deras tredje och sista match i VM-gruppspelet.

Efter den andra rundan i gruppspelet är Serbien på plats fyra med en poäng, medan Schweiz har tre poäng som nummer två.

Serbien förväntas utmana om en plats till nästa runda. Se dem ta hem gruppen är kanske att ta i, men kvala in på en andraplats är helt klart rimligt.

Få experter förväntar sig att Schweiz ska utmana om titeln, men de ska absolut ha tillräcklig kvalite för att ta sig vidare till slutspelet. Det här blir en spännande fight mellan två jämnbra lag!

Våra tips

Statistik och fakta för Serbien vs Schweiz i VM

  • Serbien har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • Serbien har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna
  • Serbien har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • I 10 av Schweizs senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Schweiz har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I de senaste 3 Schweizs matcher, var antalet mål under 2.5
     

Serbien vs Schweiz Preview

Serbien form

Det har varit blandade resultat för Serbien i deras tre senaste matcher, då de först slog Norge med 0-2. Det följdes upp med en svag 2-0-förslust mot Brasilien, och innan det i mötet medKamerun fick man nöja sig med 3-3 oavgjort. Serbien kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher. Serbien visar upp imponerande siffror från sina senaste tio matcher, där de nätade 2.1 i snitt per match. Totalt ger det alltså 21 mål, medan de släppte in 14, som blir ett snitt på 1.4 per match. Man höll nollan två gånger.

Schweiz form

Det är allt eller inget för Schweiz efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 0-2 mot Ghana som de svarade med att slå Kamerun 1-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 1-0 mot Brasilien. Schweiz tog fyra wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade ett på vägen. Man fick utstå fem förluster under den här tiden. Schweiz gjorde åtta mål, släppte in 13 och höll nollan två times på tio matcher.

Tabellställningar i VM

Det har varit en tuff öppning i VM för Serbien, som endast lyckats knipa en poäng så här långt. Åtminstone är målet tydligt inför den sista gruppspelsmatchen. De begöver tre poäng för att kvalificera sig. Schweiz går in i sin tredje gruppspelsmatch med tre poäng och behöver vara fokuserade om man vill kvalificera sig till nästa omgång.

I sina 10 senaste matcher vann Serbien fem gånger, spelade oavgjort två och förlorade tre gånger. Schweiz tog fyra segrar, ett oavgjorda och fem förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Serbien’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.8 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Serbien gjorde ett snitt på 1.33 mål, medan Schweiz snittade 1.33 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger.

Serbien gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Schweiz har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Schweiz lyckades med två vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Aleksandar Mitrovic mot Breel Embolo, där har ni en het duell och två fina målskyttar att titta extra på i det här mötet.