Skövde AIK vs Örebro: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för ett fint möte på Södermalms IP när Örebro SK gästar denna onsdag. Efter sju spelade matcher är Skövde AIK rankade som nummer 5 i Superettan med 13 poäng. Det ger en skillnad på ett poäng till Örebro, som ligger på plats 7 i tabellen med tolv poäng. Stoke City som SAIK kallas numera är tunga att möta men efter att bevittnat förra omgången tar vi snabb ställning på ÖSK som ska vara det klart starkare laget när man kommit igång som nu.

Våra tips

Statistik och fakta för Skövde AIK vs Örebro i Superettan

  • Skövde AIK har gjort mål i 46 av de senaste 48 hemmamatcherna
  • Skövde AIK har inte förlorat 19 av sina senaste 21 hemmamatcher
  • Skövde AIK har inte förlorat 14 av sina senaste 16 matcher
  • Skövde AIK har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • I de senaste 3 matcherna i rad Skövde AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Örebro har inte vunnit 14 av sina senaste 16 bortamatcher
  • Örebro har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Örebro har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
  • Örebro har släppt in i 5 av de senaste 7 bortamatcherna

 

Form: Skövde AIK mot Örebro

Skövde AIK har tappat flytet.

Efter den fina starten har Skövde nu kommit ner på jorden med två raka förluster. Det började bra med 2-1 mot AFC Eskilstuna. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 3-1 mot Halmstads BK, och lyckades inte heller plocka poäng i en 3-1-förlust mot Dalkurd FF.

Örebro på rätt väg.

ÖSK kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Västerås SK fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Östersund med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Östers IF i sin senaste match.

Skövde AIK vs Örebro Matchhistorik

Tabellställningar i Superettan

Efter en titt på Superettan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns ett poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 8 för Örebro den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Skövde AIK eller till och med komma över dem i tabellen. Skövde AIK, som nu är nummer fem med 13 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på onsdag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jack Cooper Love. Han är toppskytt för Skövde AIK med mål i 4 av deras 6 senaste matcher.

Örebro kommer att hoppas att Noel Milleskog hittar nätet igen. Han står på 3 mål den här säsongen och är en av spelarna som övertygat mest hos gästerna.