Skövde AIK vs Örgryte: Bästa oddsen och matchtipsen

Skövde AIK välkomnar Örgryte för en match i Superettan på Skövde AIK:s stadion kommande lördag.

Skövde AIK är 16 i tabellen med sju poäng efter 14 matcher, medan Örgryte rankas 13 i Superettan på 14 poäng.

Både Skövde AIK och Örgryte siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Både Skövde AIK och Örgryte kommer med gögsta motivation för att stärka positionerna i de nedre delarna av tabellen. Tre poäng för Skövde AIK kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Superettan. En svår uppgift väntar dock när Örgryte inte kommer sälja sig billigt.

Statistik och fakta för Skövde AIK vs Örgryte i Superettan

  • Skövde AIK har inte vunnit 14 av sina senaste 16 matcher
  • Skövde AIK har inte vunnit 6 av sina senaste 8 hemmamatcher
  • Skövde AIK har inte förlorat de senaste 3 hemmamatcherna i rad
  • I 5 av Skövde AIKs senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 3 av Skövde AIKs senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Örgryte har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Örgryte har inte vunnit 9 av sina senaste 11 bortamatcher
  • I 6 av Örgrytes senaste 7 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Örgryte har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
  • Örgryte har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna

Skövde AIK vs Örgryte Preview

Skövde AIK form

I sina tre senaste matcher förlorade Skövde AIK med 4-0 mot Västerås SK, kryssade0-0 mot GAIS, innan man åkte på förlust mot Östers IF med 2-1. Skövde AIK tog tre poäng från sina senaste fyra möten med lag från ett, målade fyra och släppte in sju mål. Skövde AIK löste endast en seger av sex försök så här långt på Skövde AIK:s stadion i Superettan. De kryssade tre och förlorade två av dessa möten där de gjorde sju och släppte in åtta mål.

Örgryte form

Örgryte fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 2-1 av Östersund, efter det vann IK Brage med 4-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Helsingborg, som vann med 1-2. Örgryte tjänade fem poäng från sina fyra matcher mot lag från botten sex i Superettan. De gjorde tre mål i matcherna, och släppte till fyra på vägen till ett vinster. Örgryte har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Superettan. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in tio och gjorde fyra mål.

Skövde AIK vs Örgryte H2H

Skövde AIK åkte på en smäll när Örgryte plockade ner dem med 3-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-1-seger. Skövde AIK går in i matchen mot Örgryte med 1-0-1 i ryggen från deras senaste två möten. En win-rate på 50% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I ett av de senaste två matcher mellan Skövde AIK och Örgryte gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste två matcherna mellan lagen. Skövde AIK gjorde ett snitt på ett mål, medan Örgryte snittade två mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i sex av Skövde AIK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Superettan

Skövde AIK tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Örgryte vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade sex. Örgryte vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Överraskande har Skövde AIK endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Örgryte har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Trots att han bara gjort ett mål på senaste tiden är Isak Vidjeskog en av spelarna från Skövde AIK som förväntas göra mål snart igen. På samma sätt har Örgryte Hady Saleh Karim på listan över två mål i denna säsong, men förväntas göra fler mål.