Skövde AIK vs Västerås SK: Bästa oddsen och matchtipsen

Skövde AIK gör sig redo för match mot gästande Västerås SK i Superettan på söndag på Skövde AIK:s stadion.

Plcerade som 16 i tabellen har Skövde AIK plockat tio poäng efter 16 matcher. På 36 poäng, är Västerås SK rankade som ett med 16 den här säsongen. Västerås SK njuter i toppen av tabellen med 36 poäng efter 16 ligamatcher denna säsong. Medan Skövde AIK finns på plats 16 i Superettan med tio poäng efter 16 rundor.

Både Skövde AIK och Västerås SK siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Skövde AIK jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Västerås SK, men oddsen är inte på deras sida. Tre poäng för Skövde AIK kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Superettan. En svår uppgift väntar dock när Västerås SK inte kommer sälja sig billigt.

Skövde AIK vs Västerås SK Statistik

  • Skövde AIK har vann 3 i de senaste 4 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 7 av Skövde AIKs senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Skövde AIK har inte förlorat de senaste 4 hemmamatcherna i rad
  • Skövde AIK har inte släppt in på de senaste 4 hemmamatcherna
  • I 5 av Skövde AIKs senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Västerås SK har inte förlorat 22 av sina senaste 24 matcher
  • Västerås SK har gjort mål på de senaste 13 bortamatcherna
  • I 13 av Västerås SKs senaste 15 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Västerås SK har inte förlorat 11 av sina senaste 13 bortamatcher
  • Västerås SK har vann 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att släppa in mål

Skövde AIK vs Västerås SK Preview

Skövde AIK form

Med en oklar form har Skövde AIK förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 2-1 mot Östers IF, innan man slog Örgryte 2-0. Glädjen blev kortvarig efter att AFC Eskilstuna var för tuffa i en 3-0-förlust. Skövde AIK tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sex och släppte in fem mål.

Västerås SK form

Västerås SK är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Utsiktens BK slog man med 1-0, efter det fick GAIS känna på en 0-2-torsk. Gefle var det senaste offret efter en 1-0-vinst för Västerås SK. Västerås SK tog sex segrar och 19 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i Superettan, de gjorde 15 mål samtidigt som de släppte in ett. Västerås SK har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Superettan, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde 13 mål och släppte in sju.

Skövde AIK vs Västerås SK H2H

Västerås SK fick ut det bästa mot Skövde AIK i de senaste två mötena efter 4-0 och 4-1-segrar. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Västerås SK vann tre av de senaste tre matcherna, medan Skövde AIK tog noll vinster i dessa tre matcher. Spelbolagen har Västerås SK att vinna denna match till bästa odds på 1.78. I ett av de senaste tre matcher mellan Skövde AIK och Västerås SK gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Skövde AIK gjorde ett snitt på 0.33 mål, medan Västerås SK snittade 3.33 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fem av Skövde AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Superettan

Skövde AIK tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Västerås SK vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade två. Skövde AIK har vunnit tre utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Skövde AIK:s stadion.

Senaste lagnyheter

Skövde AIK gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Västerås SK gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Västerås SK har vunnit och hållt nollan i 3 raka matcher.