Southampton vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

I Premier League-matchen på St. Mary’s Stadium på onsdag ser vi Brentford möta hemmalaget Southampton.

Hemmalaget är jumbo med 22 poäng efter 26 matcher matcher. Gästerna håller positionen som nio i ligan på 38 poäng.

Southampton jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Brentford, och oddsen pekar på att vi har en jämn match framför oss där allt kan hända. Pallar hemmalaget pressen?

Statistik och fakta för Southampton vs Brentford i Premier League

  • I de senaste 15 Southamptons matcher, var antalet mål under 3.5
  • Southampton har släppt in i 20 av de senaste 22 hemmamatcherna
  • I de senaste 8 Southamptons hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Southampton har förlorade 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Southampton har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Brentford har inte vunnit 10 av sina senaste 12 bortamatcher
  • Brentford har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
  • I 7 av Brentfords senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 4 Brentfords bortamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 6 av Brentfords senaste 8 matcher var antalet av mål under 2.5

Southampton vs Brentford Preview

Southampton form

Southampton har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot Grimsby gick de tomhänta i en 1-2-förlust, varefter de tog revansch i en 1-0-vinst mot Leicester. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 0-0-match mot Manchester United. Southampton klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på St. Mary’s Stadium i Premier League. De spelade oavgjort i noll och förlorade fem av dessa matcher, där de nätade fyra och släppte in elva mål.

Brentford form

Brentford kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 1-1 mot Crystal Palace, Sedan tog de tre poäng i en 3-2-seger mot Fulham. Tyvärr följdes det här upp med en 1-0-förlust mot Everton. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Brentford två, samtidigt som man även spelade tre oavgjords. De fick utstå en defeat här med en målskillnad på fem mål insläppta och sju gjorda.

Southampton vs Brentford H2H

Brentford fick ut det bästa mot Southampton i de senaste två mötena efter 3-0 och 3-0-segrar. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Southampton tog tre wins i sina senaste tio matcher mot Brentford. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.25. De senaste 3 Premier League mötena mellan Southampton och Brentford slutade med över 2.5 mål. I ett av de senaste tre matcher mellan Southampton och Brentford gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Southampton gjorde ett snitt på 1.33 mål, medan Brentford snittade 2.33 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fem av Southampton’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Southampton tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i noll av matcherna, medan det blev sex förluster. Brentford vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fem av matcherna under denna period. Southampton har god tro om att hamna i målprotokollet på St. Mary’s Stadium eftersom Brentford endast lyckats hålla nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av två clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Southampton har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Brentford gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Carlos Alcaraz. Han är den spelaren i Southampton som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Brentford.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Ivan Toney som de hoppas ska hitta nätet igen. Ivan Toney gjorde två mål för Brentford i de senaste 6 matcherna.

Southampton har lite problem med frågetecken kring om hela fyra spelare kommer till start till matchen på onsdag. Med tre spelare avstängda, måste Southampton justera sin laguppställning, eftersom Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu får ta ledigt..

Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios och Valentino Livramento finns bland de fyra spelarna som saknas för Southampton kommande onsdag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Pontus Jansson, Ivan Toney, Frank Onyeka, Shandon Baptiste och Aaron Hickey.