Sydkorea vs Portugal – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Sydkorea kliver ut mot Portugal kommande fredag i en match som spelas på Education City Stadium. Detta är deras tredje och sista match i VM-gruppspelet.

Förutsättningarna är stenklara. Portugal är vidare och Sydkorea måste gå för en seger, annars är man ute.

Det skulle såklart vara en liten överraskning om koreanerna lyckades ta sig vidare, men laget kan skrälla och oddsen lockar helt klart.

Portugal kan vila nyckelspelare och ladda för utslagsrundan. Man ska kunna gå långt i turneringen och kanske till och med lösa en finalbiljett.

Våra tips

Statistik och fakta för Sydkorea vs Portugal i VM

 • I de senaste 3 Sydkoreas matcher, var antalet mål under 1.5
 • Sydkorea har inte förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
 • I 6 av Sydkoreas senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Sydkorea har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • I de senaste 3 Sydkoreas matcher, var antalet mål under 2.5
 • Portugal har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
 • Portugal har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
 • Portugal har vann 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • Portugal har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Portugal har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
   

Sydkorea vs Portugal Preview

Sydkorea med en märklig insats.

De har fått med sig fyra poäng från sina tre senaste matcher. Först slog Sydkorea Island 1-0, följt av 0-0 mot Uruguay. Nu senast fick man slicka såren efter en 2-3-förlust mot Ghana. Sydkorea kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i två av dessa matcher.

Portugal klart för avancemang.

Portugal är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Nigeria slog man med 4-0, efter det fick Ghana känna på en 3-2-torsk. Uruguay var det senaste offret efter en 2-0-vinst för Portugal. Portugal gjorde 22 mål, släppte in fem och höll nollan sex times i sina senaste tio matcher.

Tabellställningar i VM

Det har varit en tuff öppning i VM för Sydkorea, som endast lyckats knipa en poäng så här långt. Åtminstone är målet tydligt inför den sista gruppspelsmatchen. De begöver tre poäng för att kvalificera sig. Det har varit ett imponerande VM så här långt för Portugal då två vinster tagit dem till toppen av gruppen. De är vidare till nästa runda men vill forstatt hålla detta fina momentum.

Sydkorea tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på två förluster under den här perioden. Portugal vann sju av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Sydkorea’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.2 mål under den här perioden.

Sydkorea har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Portugal har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Portugal kunde vinna sex av dessa matcher utan att släppa in mål. Kanske statistik värd att ha med sig till framtida bets, beroende på vilken spelstrategi man har.

Med två mål på sex matcher har Heung-Min Son varit synlig på resultat-tavlan på slutet, vilket gör han intressant i bettingsyfte, när han ställs mot Portugal och deras defensiv. Gästerna hoppas Bruno Fernandes lägger till ytterligare fem mål i sina senaste matcher.