Utsiktens BK vs GAIS: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Utsiktens BK och GAIS, när Superettan rivalerna ska slåss om poängen. Lagen möts kommande söndag på Bravida Arena.

Det skiljer två poäng mellan lagen inför helgens drabbning.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Kan gästande GAIS fortsätta övertyga? Ja vi tror det.

Statistik och fakta för Utsiktens BK vs GAIS i Superettan

  • I 12 av Utsiktens BKs senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Utsiktens BK har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Utsiktens BK har inte vunnit 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • Utsiktens BK har släppt in i 9 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • Utsiktens BK har inte vunnit 6 av sina senaste 7 matcher
  • GAIS har inte förlorat 31 av sina senaste 33 matcher
  • GAIS har gjort mål i 26 av de senaste 28 matcherna
  • GAIS har inte förlorat 14 av sina senaste 15 bortamatcher
  • I 12 av GAISs senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • GAIS har gjort mål i 15 av de senaste 17 bortamatcherna

Utsiktens BK vs GAIS Preview

Utsiktens BK form

Utsiktens BK fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 0-2 mot GAIS. De svarade med att slå Skövde AIK 1-0, och sedan även vinst med 1-3 mot Landskrona BoIS. Utsiktens BK tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde sju och släppte in nio mål.

GAIS form

GAIS ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Utsiktens BK med 0-2, efter det kryssa 1-1 mot Östersund. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot IK Brage med 3-0. I sina sex senaste bortamatcher i Superettan, tog GAIS två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på sex insläppta och gjorde sex mål framåt.

Utsiktens BK vs GAIS H2H

GAIS blev helt knockade när Utsiktens BK tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 5-2-förlusten, som GAIS vann med i matchen innan. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Utsiktens BK tog en win i sina senaste fyra matcher mot GAIS. De sistnämnda lyckades ta tre vinster i dessa två möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.30. I ett av de senaste två matcher mellan Utsiktens BK och GAIS gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste två matcherna mellan lagen. Utsiktens BK gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan GAIS snittade 2.5 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fem av Utsiktens BK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som GAIS spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.7 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Superettan

Utsiktens BK tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på fyra förluster under den här perioden. GAIS vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade ett. Båda lagen gjorde mål i fem av de 10 senaste matcherna för Utsiktens BK. Båda lagen hittade även nät fyra gånger i de senaste 10 matcherna för GAIS.

Senaste lagnyheter

Utsiktens BK gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har GAIS endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Det är fortfarande tidigt på säsongen i Superettan och både Utsiktens BK och GAIS letar efter att se vem som blir bäste målgörare. Vi har listat några spelare som vi förväntar oss ska prestera bra denna säsong från båda lagen.