Varbergs BoIS FC vs Helsingborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Varbergs BoIS FC möter Helsingborg på Varberg Energi Arena kommande måndag i Allsvenskan. Varbergs BoIS FC ligger på plats 12 i Allsvenskan med 14 poäng efter att ha spelat 13 matcher. Avståndet till Helsingborg är åtta poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 16 i tabellen efter 14 omgångar. Även om BoIS varit ojämna så här långt tror vi det här är ett perfekt motstånd att bryta ner på hemmaplan. Oddset är godkänt och vi synar!

Våra tips

Statistik och fakta för Varbergs BoIS FC vs Helsingborg i Allsvenskan

 • Varbergs BoIS FC har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
 • Varbergs BoIS FC har inte förlorat 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
 • Varbergs BoIS FC har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Varbergs BoIS FC har gjort mål på de senaste 3 hemmamatcherna
 • Varbergs BoIS FC har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Helsingborg har gjort mål i 19 av de senaste 21 bortamatcherna
 • Helsingborg har släppt in i 16 av de senaste 17 bortamatcherna
 • Helsingborg har inte vunnit 14 av sina senaste 16 matcher
 • Helsingborg har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
 • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Helsingborg har spelat, har båda lagen gjort mål
   

Form: Varbergs BoIS FC mot Helsingborg

Varberg ojämna den här säsongen.

Varbergs BoIS FC tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det är nu eller aldrig som gäller för Varbergs BoIS FC, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 4-1-förlust i ett möte med Elfsborg, men därefter lyckades man resa och slå IFK Värnamo med 3-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 3-0-förlust mot Malmö FF.

Helsingborg formkurva pekar nedåt.

Stämningen i Helsingborg är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Helsingborg är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-1 mot Malmö FF innan det blev oavgjort efter en (1-1)-match mot Kalmar FF. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Djurgården besegrade dem med 0-2.

Varbergs BoIS FC vs Helsingborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Helsingborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Innan det vann BoIS med 3-0 på Olympia.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Varbergs BoIS FC och Helsingborg för närvarande i åtta poäng och fyra placeringar. Varbergs BoIS FC kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Helsingborg på måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. HIF ser väldigt bleka ut för dagen och har inte en ledare som hemmalaget i Jocke Persson. Ettan ska ses ha goda chanser att sitta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Robin Simovic. Han är toppskytt för Varbergs BoIS FC, för närvarande på två mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras 6 senaste matcher.

Helsingborg kommer att hoppas att Anthony van den Hurk hittar nätet igen. Han står på tre mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras 6 senaste matcher.