• Djurgården har vann 3 i de senaste 4 borta matcherna, medan gjort mer än 3.5 mål
  • I de senaste 4 Djurgårdens matcher, var antalet mål under 2.5

Västerås SK vs Djurgården H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Västerås SK ska spela mot Djurgården.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Västerås SK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Västerås SK vs Djurgården Preview

Västerås SK form

Med en oklar form har Västerås SK förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 1-0 mot Malmö FF, innan man slog Mjällby 2-1. Glädjen blev kortvarig efter att Hammarby var för tuffa i en 2-1-förlust. Västerås SK klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Iver Arena i Allsvenskan. De spelade oavgjort i noll och förlorade två av dessa matcher, där de nätade två och släppte in tre mål.

Djurgården form

Djurgården åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av AIK i en 2-0-förlust. Malmö FF blev även dom för svåra i en fajt som slutade 0-1, nu senast lyckades Djurgården slå tillbaka i en 1-0-seger mot GAIS.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev tre förluster. Djurgården vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade tre av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Västerås SK på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Djurgården i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Västerås SK bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Djurgården gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Med endast ett mål på slutet i Allsvenskan kommer Henry Offia vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. Djurgården hoppas i sin tur att Tokmac Chol Nguen kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de två Allsvenskan-mål som han gjort så här långt.