• Elfsborg har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • I de senaste 4 Elfsborgs matcher, var antalet mål över 3.5

Västerås SK vs Elfsborg H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Västerås SK ska spela mot Elfsborg.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Västerås SK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Över 2.5 mål gjordes i nio av de senaste 10 matcherna som Elfsborg spelade i samtliga tävlingar inräknat, och de lyckades hålla ett målsnitt på 2.3.

Västerås SK vs Elfsborg Preview

Västerås SK form

Västerås SK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 1-0 av Oergryte FF, innan Oestersunds FK fick med sig en 0-2-seger. En tredje förlust kom mot AIK, som vann med 1-0.

Elfsborg form

Elfsborg har varit mediokra på slutet där man inte vunnit på de tre senaste försöken. Mot Degerfors tog de poäng efter 2-2, efter det fick man se sig besegrade av Malmö FF som vann med 1-0. Senast lyckades de stjäla en poäng efter 2-2 mot IFK Värnamo.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev ett förluster. Elfsborg vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade fem av matcherna under denna period. Västerås SK lyckades inte vinna en enda av sina 10 senaste matcher, både borta och hemma inräknat. Till skillnad från Elfsborg som tog fem segrar från de 10 senaste matcherna i Allsvenskan.

Senaste lagnyheter

Västerås SK gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Elfsborg har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Eftersom Allsvenskan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Västerås SK och Elfsborg den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.