• I 13 av de senaste 15 bortamatcherna IFK Norrköping har spelat, har båda lagen gjort mål
  • IFK Norrköping har släppt in på de senaste 15 bortamatcherna
  • IFK Norrköping har släppt in i 24 av de senaste 26 matcherna

Västerås SK vs IFK Norrköping H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Västerås SK ska spela mot IFK Norrköping. Västerås SK vann endast en gång mot IFK Norrköping på de 8 senaste matcherna. Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste Allsvenskan-matcherna mellan Västerås SK och IFK Norrköping.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Västerås SK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i åtta av de senaste tio matcherna som IFK Norrköping spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.3 mål i snitt under den här tiden.

Västerås SK vs IFK Norrköping Preview

Västerås SK form

Västerås SK har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 1-1 mot Brommapojkarna, innan det blev det seger med 0-4 mot Kalmar FF. Tyvärr följdes det upp av en 1-2-torsk mot Häcken. Västerås SK tog fem poäng från sina senaste tre möten med lag från ett, målade fem och släppte in ett mål. Västerås SK löste endast en seger av sex försök så här långt på Iver Arena i Allsvenskan. De kryssade en och förlorade fyra av dessa möten där de gjorde fyra och släppte in nio mål.

IFK Norrköping form

IFK Norrköping fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 0-4 av IFK Värnamo, efter det vann Sirius med 5-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Djurgården, som vann med 1-3. IFK Norrköping tjänade två poäng från sina fyra matcher mot lag från botten sex i Allsvenskan. De gjorde fyra mål i matcherna, och släppte till nio på vägen till noll vinster. IFK Norrköping har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in 16 mål och gjorde åtta.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog samtliga tre poäng två gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på fem förluster under den här perioden. IFK Norrköping vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade sex. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Västerås SK lyckades hålla nollan i noll av matcherna på Iver Arena, höll IFK Norrköping tätt i noll av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Västerås SK bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har IFK Norrköping endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 6 raka bortamatcher som IFK Norrköping spelat. IFK Norrköping har gjort mål i 5 raka möten med Västerås SK när man spelat på bortaplan.