Häcken vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken vs Elfsborg Statistik

  • Häcken har gjort mål i 34 av de senaste 35 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • I de senaste 10 Häckens matcher, var antalet mål över 2.5
  • I 16 av Häckens senaste 18 matcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • I 12 av de senaste 14 hemmamatcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Häcken har inte förlorat 18 av sina senaste 20 hemmamatcher i Allsvenskan
  • I 12 av Elfsborgs senaste 13 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • Elfsborg har förlorat 9 av sina senaste 11 bortamatcher
  • Elfsborg har förlorade de senaste 4 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Elfsborg har förlorat de senaste 6 bortamatcherna i rad i Allsvenskan
  • Elfsborg har förlorade de senaste 4 borta matcherna på rad i Allsvenskan medan de gjort mindre än 1.5 mål

Häcken vs Elfsborg H2H

Häcken vann de två senaste mötena med Elfsborg, då de följde upp en 2-0-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 3-1. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Häcken tog tre wins i sina senaste tio matcher mot Elfsborg. De sistnämnda lyckades ta tre vinster i dessa tio möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.70. Elfsborg tog endast en seger från 8 möjliga försök mot Häcken. Elfsborg gjorde minst ett mål i 8 av sina senaste 9 Allsvenskan-matcher mot Häcken. I de senaste tio matcher mellan Häcken och Elfsborg blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.50 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare fem gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Häcken gjorde ett snitt på 2.1 mål, medan Elfsborg snittade 1.4 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i tio av Häcken’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

Häcken vs Elfsborg Preview

Häcken form

Häcken fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 2-1 mot Mjällby. De svarade med att slå AIK 4-1, och sedan även vinst med 1-2 mot Västerås SK. Häcken har tagit fem poäng i deras sju matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann ett av dessa matcher med åtta mål mot 15. Häcken tog fyra segrar i sina sex senaste Allsvenskan-matcher på Bravida Arena. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in tio och gjorde 16 mål.

Elfsborg form

Elfsborg åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Malmö FF i en 2-1-förlust. IFK Göteborg blev även dom för svåra i en fajt som slutade 1-0, nu senast lyckades Elfsborg slå tillbaka i en 3-0-seger mot Brommapojkarna. Elfsborg har kämpat sig till ett vinster och tre poäng från sina senste fem matcher mot topp 6-lagen. De gjorde fem i dessa matcher, men släppte även in tio mål. Elfsborg tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Det blev noll oavgjord och sex förluster, med 14 insläppta och fyra mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Häcken tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Elfsborg vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i noll och förlorade åtta. Häcken har sett åtta av sina tidigare 10 matcher på Bravida Arena sluta över 2.5 mål. Av dessa slutade även sex med över 3.5 mål. I sex av de 10 senaste bortamatcherna i ligan för Elfsborg slutade det över 2.5 mål. Över 3.5 mål löste sig ett gånger.

Senaste lagnyheter

Häcken har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Elfsborg endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 6 raka hemmamatcher som Häcken spelat. Häcken har gjort mål i 9 raka ligamatcher mot Elfsborg.