Västerås SK mot Östersund – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

I Superettan-matchen på Västerås SK:s stadion på lördag ser vi Östersund möta hemmalaget Västerås SK.

Västerås SK går in i nästa Superettan-runda som nummer 1 i tabellen, med 63 poäng så här långt. Med 29 spelade matcher, har Östersund löst 39 poäng, vilket ger dem plats 5 inför nästa omgång.

Både Västerås SK och Östersund siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Senast som Västerås SK mötte Östersund, hade lagen tagit många 3-poängare och nu ser dom redo ut för ännu en vinst kommande lördag. Östersund borde knappast vara ett problem för Västerås SK, som siktar på att befästa sin position i toppen av Superettan-tabellen.

Västerås SK vs Östersund Statistik

  • Västerås SK har inte förlorat de senaste 22 hemmamatcherna i rad
  • Västerås SK har inte förlorat 20 av sina senaste 22 matcher
  • Västerås SK har vunnit 8 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • I 10 av Västerås SKs senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Västerås SK har vann de senaste 4 hemma matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Östersund har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Östersund har inte vunnit 10 av sina senaste 12 bortamatcher
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Östersund har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Östersund har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Östersund har släppt in i 10 av de senaste 12 bortamatcherna

Västerås SK vs Östersund Preview

Västerås SK form

Västerås SK är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Landskrona BoIS med 0-1, innan det blev det seger mot GAIS med 2-1. Segersviten tog slut senast mot Örgryte, som vann med 1-0 Västerås SK plockade 20 poäng på sina senaste nio matcher mot lag från topp 6. De tog sex vinster, med tolv mål gjorda och släppt in nio. Västerås SK har varit i stark form på Västerås SK:s stadion, där man vunnit fem av sina sex senaste Superettan-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 13 mål och släppte in fyra.

Östersund form

Det är allt eller inget för Östersund efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 2-1 mot GAIS som de svarade med att slå Örebro 4-3. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 1-2 mot Östers IF. Östersund tog 15 poäng från sina 13 matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De vann fyra, gjorde 16 mål och släppte in 15. Östersund har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Superettan. Man spelade oavgjort tre och förlorade två samtidigt som laget släppte in tio och gjorde sex mål.

Västerås SK vs Östersund H2H

Senast lagen mötte varandra gick Västerås SK av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Västerås SK går in i matchen mot Östersund med 1-2-0 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 33% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I tre av de senaste tre matcher mellan Västerås SK och Östersund gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Västerås SK gjorde ett snitt på 1.67 mål, medan Östersund snittade 1.33 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Västerås SK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som Östersund spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.5 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Superettan

Västerås SK vann åtta av sina 10 senaste på hemmamark, man spelade oavgjort i två och under den här perioden slapp fansen uppleva en enda förlust. Östersund vann två av sina 10 senaste runt om i alla tävlingar, medan man spelade oavgjort fyra och förlorade fyra. Västerås SK har settfem av sina 10 senaste matcher på Västerås SK:s stadion sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Östersund gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Västerås SK har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Östersund gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Västerås SK och Östersund.

Det har varit en fantastisk säsong för Jabir Abdihakim Ali så här långt då han gjort 14 mål. Med sex mål på sex matcher hoppas såklart Västerås SK att formen håller i mot Östersund på lördag också. Plocka han som målskytt i den kommande matchen får ses som ett rimligt val.