Villarreal vs Rayo Vallecano: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för La Liga-match på Estadio de la Ceramica på måndag där hemmalaget Villarreal tar emot Rayo Vallecano.

Villarreal är nummer 5 i tabellen på 31 poäng efter 18 matcher. Rayo Vallecano rankas som nummer 9 med 26 poäng efter 18 matcher spelade.

Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Villarreal lösa vinst mot Rayo Vallecano på måndag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Villarreal vs Rayo Vallecano Statistik

  • Villarreal har gjort mål i 28 av de senaste 30 hemmamatcherna
  • Villarreal har gjort mål på de senaste 13 matcherna
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Villarreal har inte förlorat 12 av sina senaste 14 hemmamatcher
  • Villarreal har inte förlorat 11 av sina senaste 13 matcher
  • Rayo Vallecano har gjort mål i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
  • I 7 av Rayo Vallecanos senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Rayo Vallecano har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Rayo Vallecano har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Rayo Vallecano har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Villarreal vs Rayo Vallecano Preview

Villarreal form

Villarreal har bjudit på lite av allt efter att ha plockat fyra poäng i sina tre senaste matcher. Mötet med Celta Vigo ledde till oavgjort 1-1vilket följdes upp med en 3-2-förlust mot Real Madrid. Deras senaste match tog dem tillbaka på vinnarspåret mot Girona efter 1-0. Villarreal har tagit nio poäng i deras åtta matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De vann tre av dessa matcher med sex mål mot nio. Villarreal har visat stark form hemma på Estadio de la Ceramica, med fem vinster på de sex senaste i La Liga. De nätade alltså nio gånger och släppte in fem,

Rayo Vallecano form

Det är allt eller inget för Rayo Vallecano efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-2 mot Real Betis som de svarade med att slå Real Valladolid 0-1. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 0-2 mot Real Sociedad. Rayo Vallecano tog fem poäng från sina åtta matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De vann ett, gjorde åtta mål och släppte in 14. I sina sex senaste bortamatcher i La Liga, tog Rayo Vallecano två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på nio insläppta och gjorde åtta mål framåt.

Villarreal vs Rayo Vallecano H2H

Deras senaste möte i La Liga var en otrolig match som slutade 1-5. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen kommande måndag. Villarreal har läst av Rayo Vallecano hyggligt på slutet med en fördel på 7-1-2 i resultat. De går in i det här mötet med mycket fina minnen från den senaste matchen där Villarreal knep en 5-1-seger. Spelbolagen har värdarna att vinna denna match till 1.70. Villarreal vann samtliga 7 hemmamatcher mot Rayo Vallecano på Estadio de la Ceramica. Rayo Vallecano gjorde minst ett mål i 7 av sina senaste 8 La Liga-matcher mot Villarreal. I sju av de senaste tio matcher mellan Villarreal och Rayo Vallecano gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål gick in åtta gånger i de senaste tio matcherna mellan de här lagen. Villarreal gjorde ett snitt på 2.8 mål, där Rayo Vallecano snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sju av Villarreal’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i La Liga

Villarreal har varit ganska skrämmande på hemmaplan och vunnit sex av sina 10 senaste matcher, medan man spelade oavgjort två och förlorade två av dessa matcher. Rayo Vallecano vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två av dem och förlorade tre. Villarreal har settfem av sina 10 senaste matcher på Estadio de la Ceramica sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Rayo Vallecano gick matchen över 2.5 mål.

Villarreal vs Rayo Vallecano Lagnyheter

Villarreal har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Rayo Vallecano gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Villarreal har gjort mål i 9 raka hemmamöten med Rayo Vallecano.

Villarreal kan inte ställa upp med Giovani Lo Celso på måndag mot Rayo Vallecano, då han är skadad.