West Ham vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

West Ham välkomnar Leeds till London Stadium på söndag för en match i näst sista omgången av Premier League.

Rankade som nummer 15 i ligan har Hammers så här långt plockat 37 poäng den här säsongen, medan Leeds har samlat ihop 31 poäng. Detta placerar dem som nummer 18 efter 36 omgångar.

Leeds går in i matchen mot West Ham i hopp om att vinna lite mark på de sistnämnda i Premier League. Ett positivt resultat kan visa sig vara avgörande för deras kamp om nytt kontrakt.

Statistik och fakta för West Ham vs Leeds i Premier League

  • West Ham United har gjort mål på de senaste 12 hemmamatcherna
  • West Ham United har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • West Ham United har inte förlorat 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna West Ham United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av West Ham Uniteds senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 11 matcherna i rad Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har släppt in i 26 av de senaste 27 bortamatcherna
  • Leeds United har släppt in på de senaste 13 matcherna
  • I 10 av Leeds Uniteds senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Leeds United har gjort mål på de senaste 11 matcherna

West Ham vs Leeds Preview

West Ham form

West Ham har varit ojämna på slutet, de slog AZ Alkmaar med 2-1. Det följdes upp med en förlust med 2-0 mot Brentford, innan de vann med 0-1 mot AZ Alkmaar. West Ham tog elva poäng från sina senaste åtta möten med lag från tre, målade tio och släppte in sju mål. West Ham tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sju och släppte in tio mål.

Leeds form

En enda poäng har Leeds att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 4-1 och 2-1 mot Bournemouth och Manchester City. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 2-2 mot Newcastle. Leeds tjänade tio poäng från sina nio matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde nio mål i matcherna, och släppte till elva på vägen till två vinster. Leeds har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i noll och förlorade fem, släppte in 15 mål och gjorde åtta.

West Ham vs Leeds H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när West Ham mötte Leeds. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Allt som allt har Leeds bra resultat mot West Ham under tidigare säsonger med övertag på 5-2-3 inför den här matchen. Spelbolagen har Leeds att vinna denna match till högsta odds på 2.88. West Ham lyckades göra minst ett mål i sina 5 senaste möten i Premier League mot Leeds. I de senaste tio matcher mellan West Ham och Leeds blev över 2.5 mål vinnare fyra gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.80 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. West Ham gjorde i snitt 1.3 mål, medan Leeds snittade 1.7 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av West Ham’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i nio av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

West Ham tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Leeds vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade åtta. Målen flödar just nu för West Ham på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Leeds i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

West Ham gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Leeds endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen har gjort mål i 11 raka Leeds-matcher. West Ham har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Leeds.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Michail Antonio. Han är toppskytt för West Ham, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras 6 senaste matcher.

Leeds kommer att hoppas att Luis Sinisterra hittar nätet igen. Han står på fem mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.

West Ham kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Leeds den på söndag.

Alphonse Areola, Manuel Lanzini, Gianluca Scamacca, Vladimir Coufal, Kurt Zouma och Maxwel Cornet finns bland de sex spelarna som saknas för West Ham kommande söndag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Leeds, är Tyler Adams borta på grund av för många varningar.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas.