West Ham vs Nottingham Forest: Bästa oddsen och matchtipsen

Nottingham Forest reser till London Stadium för att möta krislaget West Ham i omgång 25 som sparkar igång kommande lördag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att inte hamna på fel sida av tabellen.

Hammers är nummer 18 i tabellen på 20 poäng efter 23 matcher och Nottingham Forest rankas som nummer 13 efter lika många omgångar.

Den kommande drabbningen mot Nottingham Forest är en bra möjlighet för West Ham att få några välbehövliga poäng in på kontot. Avslutande delen av säsongen kan bli riktigt tuff om de misslyckas i en match som denna.

Statistik och fakta för West Ham vs Nottingham Forest i Premier League

  • I de senaste 6 West Ham Uniteds matcher, var antalet mål under 2.5
  • I 8 av West Ham Uniteds senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 West Ham Uniteds matcher, var antalet mål under 3.5
  • I de senaste 4 West Ham Uniteds hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • West Ham United har gjort mål i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • Nottingham Forest har släppt in i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
  • I de senaste 7 Nottingham Forests matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 6 av Nottingham Forests senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 7 av Nottingham Forests senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 Nottingham Forests bortamatcher, var antalet mål under 2.5

West Ham vs Nottingham Forest Preview

West Ham form

Två oavgjorda resultat var det bästa West Ham kunde lösa i sina tre senaste matcher. Kryss 1-1 mot Newcastle, innan man delade poängen efter 1-1 mot Chelsea. I den senaste matchen blev det förlust med 2-0 mot Tottenham Hotspur. West Ham tog elva poäng från sina senaste sju möten med lag från tre, målade nio och släppte in fem mål. West Ham tog bara två segrar från sex möjliga Premier League-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde sex och tappade in sju mål.

Nottingham Forest form

Det har varit blandade resultat för Nottingham Forest i de tre senaste matcherna, då de först slog Leeds United med 1-0. Det följdes upp med en svag 2-0-förlust mot Fulham och nu senast mot Manchester City blev det 1-1. Nottingham Forest tjänade elva poäng från sina sju matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde sju mål i matcherna, och släppte till sex på vägen till tre vinster. Nottingham Forest har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in elva mål och gjorde två.

West Ham vs Nottingham Forest H2H

Senast lagen mötte varandra gick Nottingham Forest av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. West Ham tog sex wins i sina senaste tio matcher mot Nottingham Forest. De sistnämnda lyckades ta tre vinster i dessa en möte mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.60.

Över 2.5 mål gjordes i två av West Ham’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

West Ham tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på fyra förluster under den här perioden. Nottingham Forest vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade sex. Av de 10 senaste matcherna på London Stadium, gjorde West Ham öppningsmålet fem gånger, medan gästerna satte första målet i tre av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

West Ham har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Nottingham Forest endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Jarrod Bowen är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. West Ham kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Nottingham Forest ställa hoppet till Brennan Johnson att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.

West Ham kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Nottingham Forest den kommande lördag.

Alphonse Areola, Manuel Lanzini, Gianluca Scamacca, Vladimir Coufal, Kurt Zouma och Maxwel Cornet finns bland de sex spelarna som saknas för West Ham kommande lördag.

Bland de nio spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Neco Williams, Taiwo Awoniyi, Tyrese Fornah, Jesse Lingard, Jonjo Shelvey, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Moussa Niakhate och Omar Richards.