Aalesund vs Bodö/Glimt: Bästa oddsen och matchtipsen

Aalesund kommer att spela mot Bodö/Glimt i omgång 16 av Eliteserien vid Color Line Stadion kommande lördag.Efter 15 spelade matcher är Aalesund rankade som nummer 7 i Eliteserien med 21 poäng. Det ger en skillnad på sju poäng till Bodö/Glimt, som ligger på plats 3 i tabellen med 28 poäng.Glimt älskar att spela mot Aalesund och har 15-1 i målskillad från tre senaste matcherna. Det bör bli ny seger denna lördag!

Våra tips

Statistik och fakta för Aalesund vs Bodö/Glimt i Eliteserien

 • Aalesund har inte förlorat 6 av sina senaste 7 hemmamatcher
 • Aalesund har inte vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • Aalesund har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Aalesund har gjort mål i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna
 • Bodö/Glimt har gjort mål i 16 av de senaste 17 matcherna
 • Bodö/Glimt har gjort mål i 9 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Bodö/Glimt har förlorat 3 av sina senaste 4 bortamatcher
 • Bodö/Glimt har inte vunnit 3 av sina senaste 4 bortamatcher
 • I 15 av de senaste 17 av Aalesunds matcher mot Bodö/Glimt var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 8 av Aalesunds hemmamatcher mot Bodö/Glimt var antalet mål under 3.5
 • Aalesund har gjort mål i de senaste 7 hemmamatcherna mot Bodö/Glimt i rad
 • I 6 av de senaste 8 av Aalesunds hemmamatcher mot Bodö/Glimt var antalet mål under 2.5
 • Aalesund har förlorat de senaste 3 matcherna mot Bodö/Glimt i rad

Form: Aalesund mot Bodö/Glimt

Aalesund hoppas visar stabilitet.

Aalesund ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Strömsgodset med 1-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 2-2 i en oavgjord match mot Sandefjord. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Rosenborg.

Bodö/Glimt siktar mot toppen.

Bodö/Glimt hoppas att den goda formen håller i sig.Bodö/Glimt kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot KÍ Klaksvík fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Hamarkameratene med 0-2. De byggde på den positiva trenden genom en 5-0-seger mot Jerv i sin senaste match.

Aalesund vs Bodö/Glimt Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Bodö/Glimt och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0.Aalesund tar sig an Bodö/Glimt med 4-2-4 i bagaget från deras senaste matcher i Eliteserien.Över 2,5 mål var ett vinnande spel tre gånger i de senaste tio matcher mellan Aalesund och Bodö/Glimt. Båda lagen gör mål gav utdelning fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Eliteserien

Om man tittar på den nuvarande Eliteserien-ställningen så skiljer Aalesund och Bodö/Glimt för närvarande i sju poäng och fyra placeringar. Bodö/Glimt kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Aalesund kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Aalesund är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen svår för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Aalesund och Bodö/Glimt kommer att sluta.

Skytteligan

Målskytten Sigurd Haugen har lämnat hemmalaget som letar efter ny ersättare.

Bodö/Glimt kommer att hoppas att Amahl Pellegrino hittar nätet igen. Han står på 13 mål den här säsongen och gjorde mål i nio av deras 6 senaste matcher.