Jerv vs Vålerenga: Bästa oddsen och matchtipsen

Jerv möter Vålerenga på J. J. Ugland Stadion Levermyr på lördag i Eliteserien.Jerv har för närvarande plats 15 i tabellen med elva poäng efter 15 spelade matcher. Med 15 omgångar bakom sig har Vålerenga lyckats samla ihop 20 poäng och ligger på plats 9 i Eliteserien.Hemmalaget är omskakade efter flera raka förluster i Eliteserien. Vi tror det blir en fjärde raka torsk då gästerna har hittat en väldigt fin form.

Våra tips

Statistik och fakta för Jerv vs Vålerenga i Eliteserien

 • Jerv har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Jerv har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Jerv har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
 • Jerv har förlorat 5 av sina senaste 6 hemmamatcher
 • Jerv har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • Vålerenga har släppt in i 19 av de senaste 21 bortamatcherna
 • Vålerenga har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Vålerenga har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Vålerenga har gjort mål i 7 av de senaste 9 bortamatcherna
 • Vålerenga har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
   

Form: Jerv mot Vålerenga

Jerv har stora problem.

Jerv tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig.Jerv har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-2 mot Rosenborg, innan Sandefjord besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Bodö/Glimt tog hem en seger med 5-0.

Vålerenga har börjat växla upp.

Vålerenga hoppas att den goda formen håller i sig.Laget har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 3-0-vinst mot Kristiansund BK. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Sarpsborg 08 med 0-1 innan de i förra matchen besegrade Viking med 4-2.

Jerv vs Vålerenga Matchhistorik

24 April 2022 ställdes dessa lag mot varandra senast. Den gången kom Vålerenga därifrån med en vinst i matchen som slutade 1-0.Det är den enda matchen mellan lagen i Eliteserien-sammanhang.

Tabellställningar i Eliteserien

Som framgår av Eliteserien-ställningen är skillnaden mellan de två lagen nio poäng. Även om Jerv inte kommer att ha en möjlighet att komma över Vålerenga i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Vålerenga, som nu ligger på nio med 20 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Felix Schroeter står ut när det gäller Jerv, och Henrik Roervik Bjoerdal för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på på lördag.