AC Milan vs Roma bästa odds och matchtips

Både AC Milan och Roma satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande torsdag. Med 42 poäng efter 19 spelade matcher ligger AC Milan på plats 2 i Serie A. Roma försöker dock komma ikapp, och har just nu 32 poäng från 19 spelade matcher vilket placerar dem på plats 6 i tabellen inför deras kommande möte. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AC Milan. De skulle dock kunna skrälla mot Roma.

Våra tips

Statistik och fakta för AC Milan vs Roma i Serie A

 • AC Milan har gjorde mål i 24 av de senaste 26 matcherna
 • AC Milan har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • AC Milan har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Roma har gjorde mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • I 5 av de senaste 7 bortamatcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Roma har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • Roma har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
 • Roma har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher
 • AC Milan har släppt in i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Roma
 • I 6 av de senaste 7 matcherna AC Milan har spelat mot Roma har båda lagen gjort mål
 • I 8 av de senaste 9 AC Milans matcher mot Roma var antalet av mål under 3.5
 • AC Milan har gjorde mål i 12 av de senaste 14 matcherna mot Roma
 • AC Milan har inte förlorat 7 av de 8 senaste matcherna mot Roma

Form: AC Milan mot Roma

AC Milan hoppas kunna utöka poängen

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av AC Milan som hållit sin nivå. AC Milan har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Udinese slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 1-0 förlust mot SSC Napoli. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Empoli besegrades med 4-2.
 

Roma flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Roma de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Roma kommer till matchen med fyra matcher i rad utan förlust och har på vägen besegrat Spezia och Atalanta. Senast blev det dock ett oavgjort resultat mot Sampdoria.
 

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. AC Milan är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.93.

AC Milan vs Roma Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Milan och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. AC Milan går in i matchen mot Roma med 5-2-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan AC Milan och Roma. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer AC Milan och Roma för närvarande i 10 poäng och 4 placeringar. AC Milan kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Roma på torsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Roma är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan AC Milan och Roma kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Tammy Abraham när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Roma. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för AC Milan är Zlatan Ibrahimovic spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.