AC Milan vs Salernitana: Bästa oddsen och matchtipsen

Spelbolagen har AC Milan som favoriter mot Salernitana i deras nästa Serie A-match. Den spelas kommande måndag med värdarna i god form, och vinst känns trolig. Dock ska man aldrig räkna bort Salernitana som alltid är starka på San Siro.

AC Milan går in i nästa runda som nummer 5 i tabellen, med 47 poäng så här långt. Med 25 spelade matcher, har Salernitana löst 25 poäng, vilket ger dem plats 16 inför nästa omgång.

Med sikte på en plats bland de fyra bästa måste AC Milan lösa vinst mot Salernitana kommande måndag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Statistik och fakta för AC Milan vs Salernitana i Serie A

  • AC Milan har vann de senaste 3 hemma matchernai rad utan att släppa in mål
  • AC Milan har vann 4 i de senaste 5 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I de senaste 6 AC Milans matcher, var antalet mål under 3.5
  • AC Milan har vann de senaste 3 hemma matcherna, och totalt antal mål var under 2.5
  • AC Milan har vann de senaste 3 hemma matcherna på rad medan de gjort mindre än 2.5 mål
  • I 12 av Salernitanas senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Salernitana har inte vunnit 13 av sina senaste 15 matcher
  • Salernitana har inte vunnit 12 av sina senaste 14 bortamatcher
  • Salernitana har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Salernitana har släppt in i 11 av de senaste 12 bortamatcherna

AC Milan vs Salernitana Preview

AC Milan form

Det har varit blandade resultat för AC Milan i deras tre senaste matcher, då de först slog Atalanta med 2-0. Det följdes upp med en svag 2-1-förslust mot Fiorentina, och innan det i mötet medTottenham fick man nöja sig med 0-0 oavgjort. AC Milan har tagit 27 poäng från deras 13 möten med lagen från den nedre halvan av Serie A-tabellen. Detta motsvarar åtta vinster efter att ha gjort mål 23 gånger och släppt in 16. AC Milan tog fyra segrar i sina sex senaste Serie A-matcher på San Siro. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in nio och gjorde elva mål.

Salernitana form

Salernitana har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Lazio,gick man hem tomhänta efter en 0-2-förlust, sedan lyckades man vinna med 3-0 motMonza. Senast fick man dela på poängen efter 0-0 mot Sampdoria. Salernitana vann ett matcher och plockade sju poäng från deras tolv möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde tio mål och släppte in 25. Salernitana har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Serie A. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in 15 mål och gjorde fem.

AC Milan vs Salernitana H2H

Senast lagen mötte varandra gick AC Milan av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på måndag. AC Milan går in i matchen mot Salernitana med 2-1-0 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 67% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I två av de senaste tre matcher mellan AC Milan och Salernitana gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. AC Milan gjorde ett snitt på 2.01 mål, medan Salernitana snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av AC Milan’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Salernitana spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.9 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Serie A

AC Milan tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev tre förluster. Salernitana vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade sju av matcherna under denna period. AC Milan har god tro om att hamna i målprotokollet på San Siro eftersom Salernitana endast lyckats hålla nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av ett clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

AC Milan har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Salernitana endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Olivier Giroud står ut när det gäller AC Milan, och Antonio Candreva för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande måndag.

AC Milan har lite problem med frågetecken kring om hela nio spelare kommer till start till matchen kommande måndag.

Simon Kjaer, Rade Krunic, Fode Ballo-Toure, Ante Rebic, Divock Origi, Junior Messias, Mike Maignan, Alessandro Florenzi och Zlatan Ibrahimovic finns bland de nio spelarna som saknas för AC Milan kommande måndag.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Luigi Sepe, Giulio Maggiore och Pasquale Mazzocchi.