AFC Eskilstuna vs GAIS: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot AFC Eskilstuna och GAIS, då lagen drabbar samman på fredag i något som troligtvis kommer bli en spännande match.

En plats bakom ligaledarna finns GAIS med 16 poäng efter åtta omgångar, medan AFC Eskilstuna har plockat nio poäng och rankas som nummer 13 i Superettan.

Trots hemmaplan är vi tveksamma till vad hemmalaget kan göra här. Klar fördel för gästerna från Göteborg.

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs GAIS i Superettan

  • AFC Eskilstuna har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
  • AFC Eskilstuna har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • AFC Eskilstuna har släppt in i 9 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • I de senaste 3 AFC Eskilstunas hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • AFC Eskilstuna har inte vunnit 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • I de senaste 14 GAISs matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 16 av GAISs senaste 18 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • GAIS har inte förlorat 17 av sina senaste 19 bortamatcher
  • GAIS har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
  • GAIS har gjort mål i 19 av de senaste 21 bortamatcherna

AFC Eskilstuna vs GAIS Preview

AFC Eskilstuna form

AFC Eskilstuna går in i den kommande matchen som obesegrade i de senaste tre, som började med oavgjort 1-1 mot Utsiktens BK. De fortsatte med att besegra Jönköping S. 2-3, och sedan delade man på bytet mot Östersund efter oavgjort 1-1. AFC Eskilstuna vann ett matcher, gjorde fem mål och släppte in sju i sina senaste fyra matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. Detta gav dem fem poäng. AFC Eskilstuna tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sex och släppte in fem mål.

GAIS form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för GAIS. De vann först mot Trelleborgs FF med 2-1 följt av vinst mot Östers IF med 1-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Jönköping S., som vann med 0-1. I de sex senaste bortamatcherna i Superettan, vann GAIS två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på sex mål insläppta och sex gjorda.

AFC Eskilstuna vs GAIS H2H

Senast lagen mötte varandra gick AFC Eskilstuna av planen som 2-3-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande fredag. AFC Eskilstuna brukar trivas med att spela mot GAIS med fem vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 3.70. GAIS har bara kunnat vinna en gång av de 8 senaste mötena mot AFC Eskilstuna. I fyra av de senaste tio matcher mellan AFC Eskilstuna och GAIS gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. AFC Eskilstuna med ett snitt på 1.3 mål, och där GAIS snittade 0.9 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av AFC Eskilstuna’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som GAIS spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Superettan

AFC Eskilstuna tog samtliga tre poäng två gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på sex förluster under den här perioden. GAIS vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade fem. AFC Eskilstuna har vunnit två utan att släppa in mål i sina 10 senaste på AFC Eskilstuna:s stadion.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har AFC Eskilstuna bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. GAIS har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som GAIS spelat.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Superettan visar att AFC Eskilstuna ställer hoppet till en formstark Simon Karlsson Adjei när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Julius Lindberg en av de mest avgörande spelarna i GAIS den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på fredag.