Leeds vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Tottenham reser till Elland Road för att möta krislaget Leeds i omgång 38 som sparkar igång på söndag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att inte hamna på fel sida av tabellen.

Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Leeds, som möter Tottenham i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Tottenham.

Statistik och fakta för Leeds vs Tottenham i Premier League

  • I de senaste 11 matcherna i rad Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har släppt in på de senaste 13 matcherna
  • I 10 av Leeds Uniteds senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Leeds United har gjort mål på de senaste 11 matcherna
  • I de senaste 6 hemmamatcherna i rad Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av de senaste 11 matcherna Tottenham Hotspur har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Tottenham Hotspur har gjort mål på de senaste 11 matcherna
  • I de senaste 5 bortamatcherna i rad Tottenham Hotspur har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 9 av Tottenham Hotspurs senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Tottenham Hotspur har inte vunnit de senaste 9 bortamatcherna i rad

Leeds vs Tottenham Preview

Leeds form

En svag period för Leeds som endast har en poäng att visa upp från deras tre senaste matcher. Först förlust med 2-1 mot Manchester City, innan det blev oavgjort 2-2 mot Newcastle. De blev tomhänta återigen när West Ham United senast tog en 3-1-seger. Leeds löste endast en seger av sex försök så här långt på Elland Road i Premier League. De kryssade tre och förlorade två av dessa möten där de gjorde nio och släppte in 17 mål.

Tottenham form

Tottenham har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 1-0-seger mot Crystal Palace. Det följdes upp med en förlust 2-1 mot Aston Villa, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 1-3-torsk mot Brentford. Tottenham noterade 23 poäng efter sju vinster från sina elva matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde 31 mål, men släppte in 20. Tottenham tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med 17 insläppta och nio mål framåt.

Leeds vs Tottenham H2H

Deras senaste möte i Premier League var en otrolig match som slutade 4-3. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen kommande söndag. Totalt har de spelat fem matcher i de senaste säsongerna där Tottenham tagit mest av poängen. De vann fyra möten, samtidigt som Leeds tog 3 poäng i en match. Såklart slutade sista noll matcherna lika. Spelbolagen har Tottenham att vinna denna match till bästa odds runt 2.45. Leeds vann endast ett av 10 möten med Tottenham. Det blev över 2.5 mål i 7 av de 8 senaste Premier League-matcherna mellan Leeds och Tottenham. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Leeds och Tottenham.

Över 2.5 mål gick in åtta gånger i de senaste tio matcherna mellan de här lagen. Leeds gjorde ett snitt på 1.1 mål, där Tottenham snittade 2.3 mål. Båda lagen göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i nio av Leeds’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher. Tottenham lyckades hitta nät 1.7 gånger i snitt under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Målen flödar just nu för Leeds på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Tottenham i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Leeds bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Tottenham gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 6 raka hemmamatcher som Leeds spelat. Båda lagen har gjort mål i 5 raka bortamatcher som Tottenham spelat. Tottenham har gjort mål i 6 raka möten med Leeds när man spelat på bortaplan.

Det har varit en fantastisk säsong för Harry Kane som har gjort 28 mål för sin klubb så här långt och att ha med sig den typen av form är definitivt avgörande för framgången för Tottenham.

Leeds kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Tottenham den kommande söndag. Det är ingen mening att Tyler Adams kommer till Leedss omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas finns bland de fyra spelarna som saknas för Leeds kommande söndag.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Dejan Kulusevski, Richarlison och Rodrigo Bentancur.