AFC Eskilstuna vs Vasalunds IF bästa odds och match tips

Förhoppningsvis får vi se ännu en match med många mål i helgen. AFC Eskilstuna är starkt favorittippade att vinna kommande lördag mot Vasalunds IF. I nuvarande form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet. Med 26 poäng efter 19 matcher AFC Eskilstuna är på plats nummer 8 i Superettan. Vasalunds IF är lite bakom hemmalaget med 18 poäng från 19 matcher och på plats nummer 16 inför deras kommande möte. Medan AFC Eskilstuna kan smyga in i topp 6 med en seger här, hoppas Vasalunds IF på att lägga lite avstånd till de lägre lagen.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna VS. Vasalunds IF.

  • AFC Eskilstuna är obesegrade de senaste 12 matcherna i rad hemma;
  • AFC Eskilstuna har vunnit i de senaste 4 av 5 matcher hemma;
  • AFC Eskilstuna nätade i de senaste 12 av 14 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i AFC Eskilstunas senaste 5 av 7 matcher.
  • Vasalunds IF vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Vasalunds IF vann inte de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan;
  • Vasalunds IF släppte in i de senaste 9 av 11 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Vasalunds IFs senaste 4 av 6 matcher.

Form: AFC Eskilstuna mot Vasalunds IF

AFC Eskilstuna letar efter mer.

De senaste matcherna har resultaten varit inte de bästa för AFC Eskilstuna. I de tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna förlorade de 3-1 till GIF Sundsvall de och följt med 2-1 vinst mot IK Brage och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-2 mot Helsingborg.

Vasalunds IF har problem att hitta bra resultat.

Vasalunds IF hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Vasalunds IF slutade de 0-0 mot Helsingborg de och följt med 4-3 förlust mot GAIS och slutligen, i den senaste matchen blev det 0-0 mot Norrby.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är BLGM kanske det bästa valet här.

AFC Eskilstuna VS. Vasalunds IF Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 31 Juli 2021, och AFC Eskilstuna kom därifrån med en 4-2 seger. AFC Eskilstuna tar sig an Vasalunds IF med 1-0-2 i bagaget från deras senaste 3 matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Vasalunds IF inte kommer att ha någon möjlighet att komma över AFC Eskilstuna i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AFC Eskilstuna, som nu är nummer 8 med 26 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ashley Coffey. Han är toppskytt för AFC Eskilstuna, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Vasalunds IF kommer att hoppas att Anthony Wambani hittar nätet igen. Han står på 3 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i undefined av deras 6 senaste matcher.