IK Brage vs GAIS bästa odds och match tips

Superettan som en av de bästa andra ligor i Europa och kanske den bästa i hela Skandinavien har ytterligare en spänande match för oss. Både IK Brage och GAIS njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen och båda kan pressa på för en ännu starkare position när de möter klockan 15:00, 18 september i 21 runda av Superettan. IK Brage befinner sig på plats nummer 11 med 21 poäng från sina första 20 matcher. 1 poäng bakom dem och på plats nummer 13 får vi se GAIS efter 20 omgångar. IK Brage går in i matchen kommande lördag i hopp om att minska gapet i tabellen till motståndarna.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage VS. GAIS.

  • IK Brage är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • IK Brage nätade i de senaste 14 av 16 matcher;
  • IK Brage släppte in i de senaste 9 av 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste 5 av 7 matcher.
  • GAIS har förlorat i de senaste 5 av 6 matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GAIS senaste 8 av 10 matcher;
  • GAIS släppte in i de senaste 14 av 16 matcher;
  • GAIS släppte in de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan.

Form: IK Brage mot GAIS

IK Brage letar efter mer.

IK Brage vet att de kan göra mycket mycket mer. Deras resultat har inte varit så bra, men i denna match kommer de att försöka förbättra formen. I de tre senaste matcherna för IK Brage förlorade de 2-1 till AFC Eskilstuna de och följt med 1-0 vinst mot Landskrona BoIS och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-1 förlust mot Trelleborgs FF.

GAIS letar efter mer.

De senaste matcherna har resultaten varit precis som förväntas av ett lag som GAIS. I de tre senaste matcherna för GAIS förlorade de 1-0 till Jönköping S. och sen blev det 4-3 vinst mot Vasalunds IF. Den senaste matchen var 2-1 förlust mot Landskrona BoIS.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle kunna vara ett okej alternativ, men vi tror fortfarande på en vinst av hemmalaget.

IK Brage VS. GAIS Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom GAIS därifrån med 3 poäng och resultatet var 2-0. IK Brage går in i matchen mot GAIS med 4-4-2 från deras senaste 10 matcher i Superettan. De senaste matcherna mellan IK Brage och GAIS har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Superettan

Efter en titt på tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 21 för GAIS den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp IK Brage eller till och med komma över dem i tabellen. IK Brage, som nu är nummer 11 med 21 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på lördag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Leonard Pllana. Han är toppskytt för IK Brage, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher.

GAIS kommer att hoppas att Adam Egnell hittar nätet igen. Han står på 3 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.