AIK mot IFK Norrköping – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

AIK vs IFK Norrköping Statistik

  • AIK har vann 7 i de senaste 9 hemma matcherna i Allsvenskan spelat utan att släppa in mål
  • AIK har vann de senaste 4 hemma matchernai rad utan att släppa in mål
  • AIK har inte förlorat de senaste 11 hemmamatcherna i rad i Allsvenskan
  • AIK har gjort mål på de senaste 10 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • I 12 av AIKs senaste 14 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • I 16 av IFK Norrköpings senaste 18 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • IFK Norrköping har släppt in i 27 av de senaste 29 bortamatcherna i Allsvenskan
  • I 12 av de senaste 14 bortamatcherna IFK Norrköping har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • I 12 av IFK Norrköpings senaste 14 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • IFK Norrköping har släppt in på de senaste 11 bortamatcherna

AIK vs IFK Norrköping H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast AIK spelade mot IFK Norrköping. den slutade 3-1 och var en riktigt bra match. Allt som allt har IFK Norrköping bra resultat mot AIK under tidigare säsonger med övertag på 5-2-3 inför den här matchen. Spelbolagen har IFK Norrköping att vinna denna match till högsta odds på 4.90. De senaste 4 Allsvenskan mötena mellan AIK och IFK Norrköping slutade med över 2.5 mål. I de senaste tio matcher mellan AIK och IFK Norrköping blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.81 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. AIK gjorde i snitt ett mål, medan IFK Norrköping snittade 1.8 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av AIK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av de senaste tio matcherna som IFK Norrköping spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.9 mål i snitt under den här tiden.

AIK vs IFK Norrköping Preview

AIK form

AIK är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Djurgården med 2-0, innan det blev det seger mot IFK Värnamo med 2-0. Segersviten tog slut senast mot Malmö FF, som vann med 5-0 AIK vann ett matcher, gjorde tre mål och släppte in sex i sina senaste tre matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta gav dem fyra poäng. AIK har varit i stark form på Friends Arena, där man vunnit fem av sina sex senaste Allsvenskan-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man tio mål och släppte in två.

IFK Norrköping form

IFK Norrköping ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 1-1 mot IFK Göteborg, för att sedan vinna mot Elfsborg med 4-2, och Häcken i en 1-2-vinst. IFK Norrköping har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in 13 och gjorde fem mål.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. IFK Norrköping vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade sex. AIK hindrade besökarna på Friends Arena från att göra mål fem gånger av de 10 senaste matcherna. Medan IFK Norrköping har kunnat hålla nollan noll av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

AIK har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. IFK Norrköping gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. AIK har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher.