AIK mot Mjällby – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Under Allsvenskan-drabbningen på Friends Arena på lördag ser vi AIK ta emot Mjällby. Med både AIK och Mjällby i bekväm position i mitten av tabellen, kommer lagen vilja ta nästa steg när de möts kommande lördag på Friends Arena i Allsvenskan.

Både AIK och Mjällby siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Mjällby siktar på att öka avståndet till AIK i Allsvenskan-tabellen när de drabbar samman kommande lördag. Värdarna bör dock ha högsta motivation för att inte låta gapet bli större än det redan är. AIK behöver ett bra resultat mot Mjällby, om de vill klättra i Allsvenskan-tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel på Friends Arena.

AIK vs Mjällby Statistik

  • AIK har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
  • I 12 av AIKs senaste 14 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av AIKs senaste 6 matcher var antalet av mål över 2.5
  • AIK har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
  • AIK har inte förlorat 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
  • Mjällby har vann de senaste 3 borta matchernai rad utan att släppa in mål
  • I 15 av Mjällbys senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Mjällbys senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Mjällby har vann 5 i de senaste 7 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Mjällby har vann de senaste 3 borta matcherna, och totalt antal mål var under 2.5

AIK vs Mjällby Preview

AIK form

AIK är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Degerfors med 2-0, innan det blev det seger mot Djurgården med 2-0. Segersviten tog slut senast mot Häcken, som vann med 2-0

Mjällby form

Mjällby har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 0-2-seger mot IFK Norrköping. Det följdes upp med en förlust 0-1 mot IFK Göteborg, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 2-3-torsk mot IFK Värnamo. Mjällby har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Utöver vinsterna blev det en förlust och tolv mål framåt samt fem insläppta.

AIK vs Mjällby H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när AIK mötte Mjällby. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. AIK går in i matchen mot Mjällby med 4-3-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Endast en gång i sina senaste 6 möten förlorade AIK mot Mjällby. I de senaste tio matcher mellan AIK och Mjällby blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.95 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare fem gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. AIK gjorde ett snitt på 1.1 mål, medan Mjällby snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål gick in fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av de senaste tio matcherna som Mjällby spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.1 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fem och åkte på två förluster under den här perioden. Mjällby vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade tre. AIK hindrade besökarna på Friends Arena från att göra mål fem gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Mjällby har kunnat hålla nollan fem av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

AIK har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Mjällby gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. AIK har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher.