AIK vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

I Allsvenskan matchen på Friends Arena på söndag ser vi hemmalaget AIK ta sig an IFK Värnamo. AIK välkomnar IFK Värnamo kommande söndag i Allsvenskan, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 30 omgången.

Både AIK och IFK Värnamo siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. AIK hoppas på revansch efter att blivit totalt överkörda i det senaste mötet med IFK Värnamo och oddsen pekar på att de ska kunna lösa det. AIK behöver ett bra resultat mot IFK Värnamo, om de vill klättra i Allsvenskan-tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel på Friends Arena.

AIK vs IFK Värnamo Statistik

  • I 15 av AIKs senaste 17 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • AIK har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • AIK har inte förlorat 11 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • I de senaste 6 AIKs matcher, var antalet mål under 3.5
  • AIK har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • IFK Värnamo har gjort mål på de senaste 10 bortamatcherna
  • IFK Värnamo har vann de senaste 6 borta matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • IFK Värnamo har förlorade de senaste 4 borta matcherna, och båda lagen gjorde mål samtidigt
  • IFK Värnamo har vann de senaste 5 borta matcherna, och totalt antal mål var över 2.5
  • IFK Värnamo har vunnit de senaste 6 bortamatcherna i rad

AIK vs IFK Värnamo Preview

AIK form

Läget kunde varit både bättre och sämre för AIK, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 3-0 mot Elfsborg, följt av oavgjort 1-1 mot Halmstads BK. De fick med sig en poäng igen senast efter 1-1 mot IFK Göteborg. AIK lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Allsvenskan, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. elva mål och tre insläppta har laget med sig.

IFK Värnamo form

IFK Värnamo ser väl lämpade ut att ta sig an vilken motståndare som, Då de tog 7 poäng på de tre senaste matcherna. De vann med 3-1 och1-3 mot IFK Göteborg och Kalmar FF. Den vinnande trenden tog slut när Hammarby löste ett 0-0-kryss. IFK Värnamo har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Utöver vinsterna blev det en förlust och 14 mål framåt samt sju insläppta.

AIK vs IFK Värnamo H2H

Senast lagen mötte varandra gick IFK Värnamo av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande söndag. AIK går in i matchen mot IFK Värnamo med 1-1-1 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 33% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste tre matcherna mellan AIK och IFK Värnamo.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. AIK gjorde ett snitt på 1.67 mål, medan IFK Värnamo snittade 1.67 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som IFK Värnamo spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på två förluster under den här perioden. IFK Värnamo vann åtta av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade ett. AIK hindrade besökarna på Friends Arena från att göra mål fem gånger av de 10 senaste matcherna. Medan IFK Värnamo har kunnat hålla nollan fyra av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

AIK har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. IFK Värnamo gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan.