Degerfors mot Mjällby – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Degerfors gör sig redo för Mjällby på Stora Valla kommande söndag i en spännande Allsvenskan-match. Degerfors välkomnar Mjällby på söndag i Allsvenskan, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 30 omgången.

Både Degerfors och Mjällby siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. De svaga resultaten i de senaste Allsvenskan-rundorna har lämnat moralen i spillror för Mjällby. En vinst på söndag mot Degerfors kan vara nyckeln till att vända utvecklingen igen. Tre poäng för Degerfors kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Allsvenskan. En svår uppgift väntar dock när Mjällby inte kommer sälja sig billigt.

Degerfors vs Mjällby Statistik

  • I 11 av Degerforss senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Degerfors har släppt in i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • Degerfors har inte vunnit de senaste 7 matcherna i rad
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Degerfors har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Degerfors har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I 16 av Mjällbys senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 14 av Mjällbys senaste 15 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 Mjällbys bortamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 3 matcherna i rad Mjällby har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Mjällby har släppt in på de senaste 6 matcherna

Degerfors vs Mjällby Preview

Degerfors form

Läget kunde varit både bättre och sämre för Degerfors, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 1-3 mot Kalmar FF, följt av oavgjort 1-1 mot Varbergs BoIS FC. De fick med sig en poäng igen senast efter 2-2 mot Elfsborg. Degerfors tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika noll och förlorade fyra, de gjorde sex och släppte in tio mål.

Mjällby form

Mjällby kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 1-1 mot Halmstads BK, Sedan tog de tre poäng i en 2-1-seger mot Häcken. Tyvärr följdes det här upp med en 1-2-förlust mot Brommapojkarna. Mjällby noterade tolv poäng efter tre vinster från sina elva matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde tio mål, men släppte in elva.

Degerfors vs Mjällby H2H

Senast lagen mötte varandra gick Mjällby av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Mjällby vann sju av de senaste tio matcherna, medan Degerfors tog två vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har Mjällby att vinna denna match till bästa odds på 2.65. Degerfors har inte vunnit en enda av de 5 senaste matcherna mot Mjällby. I ett av de senaste fem matcher mellan Degerfors och Mjällby gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fem matcherna mellan lagen. Degerfors gjorde ett snitt på 0.2 mål, medan Mjällby snittade 1.4 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i sex av Degerfors’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Degerfors tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev fem förluster. Mjällby vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade tre av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Degerfors på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till tre gånger för Mjällby i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Degerfors gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Mjällby har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.