AIK vs Sirius: Bästa oddsen och matchtipsen

Fem raka hemmavinster och noll insläppta mål. Det är inte mycket som talar för Sirius när dom gästar Friends Arena denna lördag. Efter nio spelade matcher är AIK rankade som nummer 1 i Allsvenskan med 19 poäng. Det ger en skillnad på sex poäng till Sirius, som ligger på plats 8 i tabellen med 13 poäng. Även om det fortfarande är tidigt i Allsvenskan har AIK hittills överträffat förväntningarna, men frågan är om de kan fortsätta rida på vågen mot Sirius. Vi tror att den målsnåla vinden i Gnagets hemmaborg kommer rida vidare, och fokuserar därmed på underspelet! 1-0 återigen?

Våra tips

Statistik och fakta för AIK vs Sirius i Allsvenskan

 • AIK har gjort mål i 33 av de senaste 35 hemmamatcherna
 • AIK har inte förlorat 22 av sina senaste 24 hemmamatcher
 • AIK har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • AIK har vunnit de senaste 6 hemmamatcherna i rad
 • AIK har inte förlorat de senaste 6 matcherna i rad
 • Sirius har inte vunnit 3 av sina senaste 4 bortamatcher
 • AIK har inte förlorat de senaste 10 matcherna mot Sirius i rad
 • AIK har vunnit 9 av de 10 senaste matcherna mot Sirius
 • AIK har vunnit de senaste 5 hemmamatcherna mot Sirius i rad
 • AIK har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna mot Sirius
 • AIK har inte förlorat de senaste 5 hemmamatcherna mot Sirius i rad

Form: AIK mot Sirius

AIK är i mycket bra form.

AIK ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 1-0 och 2-0 mot IFK Göteborg respektive Malmö FF. Vinstsviten stoppades dock sedan av Hammarby, som fick med sig ett 3-3-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Sirius fortsätter att plocka poäng.

Sirius kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Djurgården fick de lämna matchen tomhänta efter en 4-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Varbergs BoIS FC med 0-2. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Elfsborg i sin senaste match.

AIK vs Sirius Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog AIK med sig 3 poäng därifrån i en 4-2-seger. Gnaget går in i matchen mot Sirius med 9-1-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. fyra gånger i den senaste tio matcherna blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Tabellställningen av Allsvenskan visar att AIK och Sirius ligger sex poäng och sju platser ifrån varandra för tillfället. AIK kommer säkert att försöka ta alla tre poängen på lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Sirius är outsider i den här sammandrabbningen kommer Sirius definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan AIK och Sirius kommer att sluta.

Skytteligan

Nabbe Bahoui gjorde två mål senast mot Hammarby och visar klass. Viktig i anfallet för AIK.

Sirius ställer hoppet till Christian Kouakou som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.