Helsingborg vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

Viktigt bottenmöte på Olympia när IFK Värnamo kommer på besök. Efter nio spelade matcher är Helsingborg rankade som nummer 15 i Allsvenskan med fem poäng. Det ger en skillnad på en poäng till IFK Värnamo, som ligger på plats 13 i tabellen med sex poäng. Både lagen har varit besvikna över resultaten den senaste tiden. Båda kommer därför att leta efter en moraliskt stärkande match för att undvika ytterligare kräftgång. Vi håller bortalaget något högre i detta möte och synar tvåan!

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs IFK Värnamo i Allsvenskan

  • Helsingborg har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Helsingborg har inte vunnit 8 av sina senaste 9 matcher
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Helsingborg har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Helsingborg har gjort mål i 8 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • Helsingborg har släppt in i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
  • IFK Värnamo har inte vunnit 11 av sina senaste 12 matcher
  • IFK Värnamo har släppt in i 14 av de senaste 15 bortamatcherna
  • IFK Värnamo har inte vunnit de senaste 7 bortamatcherna i rad
  • IFK Värnamo har förlorat 6 av sina senaste 7 bortamatcher
  • I 3 av de senaste 4 bortamatcherna IFK Värnamo har spelat, har båda lagen gjort mål

 

Form: Helsingborg mot IFK Värnamo

Helsingborg har stora problem.

Bara ett enda poäng har Helsingborg lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Djurgården, innan de blev besegrade av IFK Norrköping med 1-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Degerfors vann med 2-1.

IFK Värnamo förtjänar mer.

IFK Värnamo har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-0 mot IFK Norrköping och Häcken. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Mjällby vilket gav en poäng.

Helsingborg vs IFK Värnamo Matchhistorik

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Helsingborg och IFK Värnamo för närvarande i ett poäng och två placeringar. IFK Värnamo kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Helsingborg kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Helsingborg är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Helsingborg och IFK Värnamo kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för målskyttar väljer vi att hålla extra koll på Taha Abdi Ali i HIF samt Marcus Antonsson i Värnamo. Båda har gjort 3 mål så häär långt under säsongen.