Akropolis IF vs AFC Eskilstuna bästa odds och matchtips

Akropolis ligger illa till som nästjumbo medan Eskilstuna klättrar mot mitten av tabellen i Superettan. Akropolis IF ligger på plats tolv i Superettan med 25 poäng efter att ha spelat 23 matcher. Avståndet till AFC Eskilstuna har två poäng mer vilket gör att de hamnar på plats tio i tabellen efter 21 omgångar. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår hos Akropolis IF. De skulle dock kunna skrälla mot AFC Eskilstuna.

Våra tips

Statistik och fakta för Akropolis IF vs AFC Eskilstuna

  • Akropolis IF vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Akropolis nätade i nio av de senaste elva matcherna;
  • Akropolis släppte in i sju av de senaste nio matcherna.
  • AFC Eskilstuna har inte vunnit på de senaste tre matcherna i rad;
  • Eskilstuna har inte vunnit på de senaste tio matcherna i rad på bortaplan;
  • AFC Eskilstuna släppte in de senaste åtta matcherna i rad.

Form: Akropolis IF mot AFC Eskilstuna

Akropolis IF letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Akropolis. Den första av de tre senaste matcherna för Akropolis IF förlorade de med 2-0 mot Västerås SK följt av en 1-0 vinst mot Vasalunds IF. Den senaste matchen slutade med en 1-1 mot Jönköping.

AFC Eskilstuna är inne i ett bra flow

Det har svängt en del för AFC Eskilstuna den senaste tiden. De tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna slutade 2-2 mot Helsingborg följt av en 2-1 förlust mot Vasalunds IF och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 2-2 mot Örgryte.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Akropolis IF VS. AFC Eskilstuna Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 17 april 2021, och Akropolis IF gick därifrån med en 3-0-seger. Akropolis IF tar sig an AFC Eskilstuna med 2-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Akropolis IF kommer att ha en möjlighet att komma ikapp AFC Eskilstuna som för närvarande ligger på plats nummer 10 med 27 poäng i den kommande matchen på söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Eskilstunas främste målskytt heter Ashley Coffey. Han har nätat tre gånger på de senaste tre matcherna men har dock inte hittat rätt den senaste tiden. I denna match kanske han kan få hjälp av Andre Alsanati och Marwan Bazi som båda gjorde mål senast. 

Med två mål på de sex senaste matcherna för Akropolis IF är Marcus Burman spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.