Almeria mot Athletic Club – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Almeria tar emot gästande Athletic Club på Estadio Mediterráneo i en La Liga-match kommande måndag. Favoriterna Almeria möter formstarka Athletic Club i sin kommande La Liga-match kommande måndag. Trots den hyfsade formen hos underdogsen i denna drabbning borde Almeria plocka tre poäng om inte Athletic Club fortsätter att överraska mot ytteligare en motståndare med sin goda form.

Längst ner i tabellen har Almeria tagit sex poäng efter 23 omgångar, medan Athletic Club har samlat ihop 45 poäng. Det placerar den senare på plats 5 i La Liga.

Både Almeria och Athletic Club siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på måndag. Prestationerna har varit katastrofala för Almeria som ser chans till en förlösande vinst när de ställs mot Athletic Club. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Almeria, som möter Athletic Club i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Athletic Club.

Almeria vs Athletic Club Statistik

  • Almeria har inte vunnit de senaste 25 matcherna i rad i La Liga
  • Almeria har inte vunnit 26 av sina senaste 28 matcher
  • Almeria har inte vunnit de senaste 12 hemmamatcherna i rad i La Liga
  • Almeria har inte vunnit de senaste 11 hemmamatcherna i rad
  • I 3 av Almerias senaste 4 hemmamatcher var antalet av mål under 0.5
  • I 20 av Athletic Bilbaos senaste 22 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Athletic Bilbao har inte förlorat 17 av sina senaste 18 matcher
  • I 15 av Athletic Bilbaos senaste 17 bortamatcher i La Liga var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Athletic Bilbaos senaste 13 bortamatcher i La Liga var antalet av mål under 2.5
  • Athletic Bilbao har inte förlorat 12 av sina senaste 13 matcher i La Liga

Almeria vs Athletic Club Preview

Almeria form

Almeria har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 3-2 av Real Madrid, innan Deportivo Alaves fick med sig en 0-3-seger. En tredje förlust kom mot Valencia, som vann med 2-1. Almeria har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i La Liga på Estadio Mediterráneo. Ett facit på tre oavgjorda och tre förluster, där de släppte in åtta och gjorde två mål.

Athletic Club form

Athletic Club ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 0-0 mot Cadiz, för att sedan vinna mot Mallorca med 4-0, och Atletico Madrid i en 0-1-vinst. Athletic Club tog fem segrar och 18 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i La Liga, de gjorde 17 mål samtidigt som de släppte in fyra. I sina sex senaste bortamatcher i La Liga, tog Athletic Club två vinster, medan man spelade lika i tre draws och åkte på en defeat förluster. Man hade en målskillnad på fem insläppta och gjorde sju mål framåt.

Almeria vs Athletic Club H2H

Senast lagen mötte varandra gick Athletic Club av planen som 3-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Almeria har haft väldigt lite att hurra för i matcherna mot Athletic Club på slutet. Den senare har imponerande nio wins på tio matcher. Ingen tvekan att de ser fram emot att spela på Estadio Mediterráneo igen. Spelbolagen har Athletic Club att vinna denna match till bästa odds runt 1.70. Athletic Club vann de senaste 5 matcherna mot Almeria. Athletic Club gjorde minst ett mål i sina 5 La Liga senaste matcher mot Almeria. I de senaste tio matcherna mellan Almeria och Athletic Club hittade båda nät i fem gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.80.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Almeria gjorde i snitt 0.5 mål, medan Athletic Club snittade 2.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Almeria’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Athletic Club spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.9 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i La Liga

Almeria vann inte någon av sina 10 senaste matcher på Estadio Mediterráneo i samtliga tävlingar inräknat, men lyckades iallafall spela oavgjort fem gånger. De fick utstå fem förluster under den här perioden. Athletic Club vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, de kryssade tre och förlorade ett. Almeria lyckades inte vinna en enda av sina 10 senaste matcher, både borta och hemma inräknat. Till skillnad från Athletic Club som tog sex segrar från de 10 senaste matcherna i La Liga.

Senaste lagnyheter

Överraskande har Almeria endast gjort första målet i två matcher av de senaste tio på hemmaplan. Athletic Club har gjort första målet imponerande åtta gånger av de senaste tio matcherna. Almeria har misslyckats göra mål i 4 raka hemmamatcher.

Almeria kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande måndag. Det är ingen mening att Leo Baptistao kommer till Almerias omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Luis Suarez, Ibrahima Kone och Alejandro Pozo finns bland de tre spelarna som saknas för Almeria på måndag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Inigo Lekue, Alex Berenguer och Nico Williams.