Almeria vs Espanyol: Bästa oddsen och matchtipsen

I matchen på Estadio Mediterráneo kommande fredag får vi se Espanyol möta hemmalaget Almeria.

Både Almeria och Espanyol kommer med högsta motivation för att stärka positionerna i de nedre delarna av tabellen.
Tre poäng för Almeria kan räcka långt i strävan att nå en stabilare position i La Liga. En svår uppgift väntar dock när Espanyol inte kommer sälja sig billigt.

Almeria vs Espanyol Statistik

  • I de senaste 10 Almerias matcher, var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 10 Almerias matcher, var antalet mål under 3.5
  • Almeria har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Almeria har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
  • I de senaste 4 Almerias hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 11 av Espanyols senaste 12 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Espanyols senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Espanyols senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Espanyol har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • Espanyol har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna

Almeria vs Espanyol Preview

Almeria form

Läget kunde varit både bättre och sämre för Almeria, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 0-2 mot Real Sociedad, följt av oavgjort 1-1 mot Atletico Madrid. De fick med sig en poäng igen senast efter 2-2 mot Valencia. Almeria tog elva poäng från sina senaste sex möten med lag från tre, målade åtta och släppte in fem mål. Almeria tog fyra segrar i sina sex senaste La Liga-matcher på Estadio Mediterráneo. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in sju och gjorde elva mål.

Espanyol form

Resultaten har varit upp och ner för Espanyol, som vann mot Getafe med 1-2. Det följdes upp med en tung förlust med 1-0 mot Athletic Bilbao och nu senast en 1-0-vinst mot Real Betis. Espanyol tjänade nio poäng från sina sex matcher mot lag från botten sex i La Liga. De gjorde elva mål i matcherna, och släppte till tio på vägen till två vinster. Espanyol har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i La Liga. Man spelade oavgjort fyra och förlorade en samtidigt som laget släppte in sju och gjorde sju mål.

Almeria vs Espanyol H2H

Allt som allt har Espanyol bra resultat mot Almeria under tidigare säsonger med övertag på 5-3-2 inför den här matchen. Spelbolagen har Espanyol att vinna denna match till högsta odds på 3.00. Espanyol gjorde minst ett mål i 10 av sina senaste 11 La Liga-matcher mot Almeria. I de senaste tio matcherna mellan Almeria och Espanyol hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.75.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Almeria gjorde i snitt 0.8 mål, medan Espanyol snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i ett av Almeria’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i La Liga

Almeria tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev tre förluster. Espanyol vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort fyra samt förlorade tre av matcherna under denna period. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Almeria lyckades hålla nollan i två av matcherna på Estadio Mediterráneo, höll Espanyol tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Almeria vs Espanyol Lagnyheter

Almeria gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Espanyol gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som Espanyol spelat.

Keidi Bare och Adria Pedrosa får kolla på från sidlinjen Espanyol på grund av olika skador.