Arsenal mot Luton – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Arsenal vs Luton Statistik

  • Arsenal har inte förlorat 20 av sina senaste 22 hemmamatcher
  • Arsenal har inte förlorat 20 av sina senaste 22 hemmamatcher i Premier League
  • Arsenal har vann de senaste 8 matcherna i Premier League, och totalt antal mål var över 2.5
  • Arsenal har vann de senaste 8 matcherna på rad i Premier League medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Arsenal har vann 11 i de senaste 13 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • I de senaste 10 matcherna i rad Luton Town har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 10 bortamatcherna i rad Luton Town har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 16 av de senaste 18 matcherna Luton Town har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål
  • Luton Town har släppt in på de senaste 20 bortamatcherna
  • Luton Town har gjort mål på de senaste 18 matcherna i Premier League

Arsenal vs Luton H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Arsenal spelade mot Luton. den slutade 3-4 och var en riktigt bra match. Arsenal går in i matchen mot Luton med 1-0-0 i ryggen från deras senaste ett möte. En win-rate på 100% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste ett matchen mellan Arsenal och Luton.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Arsenal gjorde ett snitt på fyra mål, medan Luton snittade tre mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i sju av Arsenal’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.9 mål under den här tiden. Över 2.5 mål gjordes i åtta av de senaste 10 matcherna som Luton spelade i samtliga tävlingar inräknat, och de lyckades hålla ett målsnitt på 1.7.

Arsenal vs Luton Preview

Arsenal form

Arsenal visade ingen barmhärtighet i sena senaste tio matcher mot lagen från botten sex. De tog 30 poäng och tio vinster efter gjort 31 mål och släppt in sju. Inget annat lag i Premier League har tagit lika många poäng mot bottenlagen. Arsenal har visat stark form hemma på Emirates Stadium, med fem vinster på de sex senaste i Premier League. De nätade alltså 16 gånger och släppte in fem,

Luton form

Luton tog endast en poäng i de tre senaste matcherna. De gjorde en blek insats efter 4-3-förlusten mot AFC Bournemouth efter det oavgjort 1-1 mot Nottingham Forest. De åkte på förlust återigen när Tottenham Hotspur tog en 2-1-vinst. Luton vann två matcher och plockade nio poäng från deras 16 möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde 23 mål och släppte in 34. Luton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med 16 insläppta och elva mål framåt.

Nuvarande tabellen i Premier League

Arsenal vann åtta av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade två gånger. Luton vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, med tre oavgjorda och fyra förluster också. Arsenal förväntar sig nog att göra mål kommande onsdag, då Luton inte hållt en enda nolla i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur in fyra hållna nollor i de 10 senaste på hemmamark.

Senaste lagnyheter

Arsenal har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Luton har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 8 raka bortamatcher som Luton spelat.

Det har varit en fantastisk säsong för Bukayo Saka så här långt då han gjort 13 mål. Med fem mål på sex matcher hoppas såklart Arsenal att formen håller i mot Luton på onsdag också. Plocka han som målskytt i den kommande matchen får ses som ett rimligt val.

Arsenal kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Luton den på onsdag.

Emile Smith Rowe, Oleksandr Zinchenko, Gabriel Jesus, Fabio Vieira, Thomas Partey och Jurrien Timber finns bland de sex spelarna som saknas för Arsenal kommande onsdag.

Luton kommer till exempel inte kunna använda sig av Marvelous Nakamba eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Daiki Hashioka, Mads Juel Andersen, Marvelous Nakamba, Tom Lockyer och Fred Onyedinma.