Arsenal vs Burnley bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Arsenal förbereder sig för att möta Burnley i Premier League. På plats 6 i Premier League ligger just nu Arsenal som samlat ihop 35 poäng efter deras 20 spelade matcher. Med 11 poäng befinner sig The Clarets på plats 20 efter 20 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Arsenal. De skulle dock kunna skrälla mot The Clarets.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Burnley i Premier League

 • Arsenal har gjort mål i de senaste 12 hemmamatcherna i rad
 • Arsenal har vunnit 10 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Arsenal har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Arsenal har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Arsenal har släppt inte in i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna
 • Burnley har inte vunnit 16 av 18 av deras senaste matcher
 • Burnley har släppt in i 11 av de senaste 12 bortamatcherna
 • I de senaste 3 matcherna i rad Burnley har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Burnley har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • Arsenal har inte förlorat 14 av de 15 senaste matcherna mot Burnley
 • Arsenal har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna mot Burnley
 • I 6 av de senaste 7 av Arsenals hemmamatcher mot Burnley var antalet mål över 2.5
 • Arsenal har vunnit 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Burnley
 • I de senaste 4 av Arsenals matcher mot Burnley var antalet mål under 2.5

Form: Arsenal mot Burnley

Arsenal flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Arsenal de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Arsenal är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 1-0 mot Nottingham F. innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Liverpool. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Liverpool besegrade dem med 2-0.

Burnley formkurva pekar nedåt

Resultaten har varit under all kritik för Burnley på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Burnley har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Manchester United, innan Leeds besegrade dem med 3-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Huddersfield tog hem en seger med 1-2.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Burnley här. Att välja Arsenal till odds 1.43 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Arsenal vs Burnley Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 18 september 2021, och Arsenal gick därifrån med en 1-0-seger. The Gunners har vunnit 70%, medan The Clarets har vunnit 10% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 7-2-1. I den föregående 10 matcher mellan Arsenal och Burnley kom över 2,5 mål upp 5 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Arsenal och Burnley för närvarande i 24 poäng och 14 placeringar. Arsenal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Burnley kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Burnley är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Arsenal och Burnley kommer att sluta.

Skytteligan

Bukayo Saka är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Arsenal kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Clarets ställa hoppet till Maxwel Cornet att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.