Aston Villa mot Bournemouth – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Aston Villa vs Bournemouth Statistik

  • Aston Villa har gjort mål i 38 av de senaste 39 hemmamatcherna
  • Aston Villa har gjort mål i 29 av de senaste 30 hemmamatcherna i Premier League
  • Aston Villa har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna i Premier League
  • I 9 av Aston Villas senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Aston Villa har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • AFC Bournemouth har gjort mål i 22 av de senaste 24 matcherna i Premier League
  • AFC Bournemouth har gjort mål på de senaste 12 bortamatcherna
  • AFC Bournemouth har gjort mål på de senaste 11 bortamatcherna i Premier League
  • I 7 av de senaste 8 bortamatcherna AFC Bournemouth har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 6 av de senaste 7 bortamatcherna AFC Bournemouth har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål

Aston Villa vs Bournemouth H2H

Det slutade oavgjort när Aston Villa senast mötte Bournemouth. Med båda som vägrade att ge sig, stod det 2-2 på resultattavlan till slut. De bästa oddsen på ett oavgjort vid full tid hos bookmakern är 4.00. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Bournemouth vann fyra av de senaste åtta matcherna, medan Aston Villa tog tre vinster i dessa åtta matcher. Spelbolagen har Bournemouth att vinna denna match till bästa odds på 3.60. Aston Villa gjorde minst ett mål i 7 av sina 8 senaste matcher i Premier League mot Bournemouth. I de senaste sju matcher mellan Aston Villa och Bournemouth blev över 2.5 mål vinnare två gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.44 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste sju matcher mellan lagen. Aston Villa gjorde i snitt 1.28 mål, medan Bournemouth snittade 1.45 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Aston Villa’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.6 gånger i dessa matcher.

Aston Villa vs Bournemouth Preview

Aston Villa form

Aston Villa är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Lille med 2-1, innan det blev det seger mot Arsenal med 0-2. Segersviten tog slut senast mot Lille, som vann med 2-1 Aston Villa gjorde 44 mål och släppte in 21 i sina senaste 18 matcher mot lag från den nedre halvan av Premier League. De samlade 41 poäng och tolv segrar. Aston Villa tog bara två segrar från sex möjliga Premier League-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde elva och tappade in 14 mål.

Bournemouth form

Det har varit blandade resultat för Bournemouth i de tre senaste matcherna, då de först slog Crystal Palace med 1-0. Det följdes upp med en svag 2-1-förlust mot Luton Town och nu senast mot Manchester United blev det 2-2. Bournemouth har kämpat sig till ett vinster och fem poäng från sina senste tio matcher mot topp 6-lagen. De gjorde nio i dessa matcher, men släppte även in 27 mål. Bournemouth har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in elva och gjorde åtta mål.

Nuvarande tabellen i Premier League

Aston Villa tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på fyra förluster under den här perioden. Bournemouth vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade tre. Aston Villa har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Villa Park. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Aston Villa har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Bournemouth gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Aston Villa har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Bournemouth.

Med 19 mål under Premier League-säsongen är precis den form varje klubb vill se hos sina spelare. Ollie Watkins är ute efter att fortätta i det fina momentum och den kommande matchen är ett perfekt tillfälle att utöka målskörden. Att välja Ollie Watkins som målskytt just nu är en no-brainer.

Aston Villa har lite problem med frågetecken kring om hela sex spelare kommer till start till matchen på söndag. Douglas Luiz kan ta en dag ledigt från Aston Villas trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Boubacar Kamara, Ezri Konsa, Jhon Duran, Kortney Hause, Tyrone Mings och Emiliano Buendia finns bland de sex spelarna som saknas för Aston Villa kommande söndag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är James Hill, Max Aarons, Darren Randolph, Tyler Adams och Ryan Fredericks.