Aston Villa vs Arsenal: Bästa oddsen och matchtipsen

Aston Villa tar sig an Arsenal för en spännande match i Premier League på lördag på Villa Park. Efter 28 spelade matcher är Aston Villa rankade som nummer 9 i Premier League med 36 poäng. Det ger en skillnad på 15 poäng till Arsenal, som ligger på plats 4 i tabellen med 51 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa. Det blir en tuff match mot topplaget Arsenal.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Arsenal i Premier League

 • Aston Villa har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
 • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har släppt in i 9 av de senaste 11 hemmamatcherna
 • Aston Villa har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Arsenal har vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Arsenal har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har inte vunnit 17 av de 19 senaste hemmamatcherna mot Arsenal
 • I 11 av de senaste 13 av Aston Villas hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 3 av Aston Villas hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål under 2.5
 • Aston Villa har gjort mål i de senaste 5 matcherna mot Arsenal i rad
 • Aston Villa har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mot Arsenal

Form: Aston Villa mot Arsenal

Aston Villa letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Aston Villa eftersom de håller sin nivå. I sina tre senaste matcher vann Aston Villa först mot Southampton med 4-0 innan segertåget fortsatte mot Leeds som gav slutresultatet 3-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot West Ham med 2-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Arsenal hoppas att komma tillbaka

Arsenal verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I sina tre senaste matcher vann Arsenal först mot Watford med 2-3 innan segertåget fortsatte mot Leicester som gav slutresultatet 2-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Liverpool med 0-2 och därmed bröt sin vinnartrend.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Aston Villa är det självklart att satsa på Arsenal till odds 2.43.

Aston Villa vs Arsenal Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Arsenal och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Aston Villa tar sig an Arsenal med 3-0-7 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Aston Villa och Arsenal blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Arsenal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu ligger på 4 med 51 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emile Smith Rowe när man letar efter en målskytt. Han har dock inte lyckats fylla på sitt säsongssaldo på 9 mål den senaste tiden.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Aston Villa är Ollie Watkins spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.