Deportivo Alaves vs Granada: Bästa oddsen och matchtipsen

Deportivo Alaves tar sig an Granada för en spännande match i La Liga på lördag på Estadio Mendizorroza. Som nummer 19 har Deportivo Alaves lyckats skrapa ihop 22 poäng efter 28 spelade matcher. Med 25 poäng har Granada efter 28 matcher placerat sig på plats plats 17 i La Liga. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Deportivo Alaves. De ska dock kunna klara av Granada.

Våra tips

Statistik och fakta för Deportivo Alaves vs Granada i La Liga

 • Deportivo Alaves har inte vunnit 14 av 16 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Granada har inte vunnit de senaste 10 matcherna i rad
 • Granada har förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Granada har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Granada har inte gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • I 6 av de senaste 7 av Deportivo Alavess matcher mot Granada var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 3 matcherna i rad Deportivo Alaves har spelat mot Granada har båda lagen gjort mål
 • Deportivo Alaves har släppt in i de senaste 7 matcherna mot Granada i rad
 • Deportivo Alaves har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Granada
 • I 5 av de senaste 6 av Deportivo Alavess matcher mot Granada var antalet mål under 3.5

Form: Deportivo Alaves mot Granada

Deportivo Alaves hoppas på en nystart

Stämningen i Deportivo Alaves är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Deportivo Alaves som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 2-2 mot Getafe, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 0-0 mot Sevilla, innan det blev ett riktigt nederlag med en 1-0-förlust mot Real Sociedad.

Granada är desperata efter poäng

Resultaten har varit katastrofala för Granada på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Bara ett enda poäng har Granada lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Cadiz, innan de blev besegrade av Valencia med 3-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Elche vann med 0-1.

Eftersom Deportivo Alaves både är bookmakarnas favorit till odds 2.05 och har starkare prestationer på sistone än vad Granada har visat upp, verkar Deportivo Alaves vara det naturliga valet.

Deportivo Alaves vs Granada Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Granada och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Deportivo Alaves går in i matchen mot Granada med 2-0-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 6 gånger i den senaste 7 matcher mellan Deportivo Alaves och Granada blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 7 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna match i omgång 29 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Deportivo Alaves kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Granada som för närvarande ligger på plats nummer 17 med 25 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Joselu är en av spelarna i Deportivo Alaves som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong. Granada ställer hoppet till Luis Milla som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.