Aston Villa vs Bournemouth: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Aston Villa möter nedflyttningshotade Bournemouth på Villa Park i 28 av Premier League i en match som sparkar igång på lördag. Besökarna har mycket mer på spel, men brister i kvaliten.

Aston Villa kliver in i omgång 28 som nummer 11 i Premier League med 35 poäng på kontot så här långt. Efter 26 rundor spelade, har Bournemouth samlat ihop 24 poäng, som placerar dem på 18 i tabellen.

Genom att gå in i mötet som favorit kommer Aston Villa att vara mycket motiverade att förlänga den obesegrade sviten de just nu har i Premier League.De borde ha en hyfsad chans att lösa ytterligare en seger här. Besökarna kommer utan tvekan försöka göra det jobbigt, men med tanke på värdarnas fina form bör det bli väldigt svårt.

Statistik och fakta för Aston Villa vs Bournemouth i Premier League

  • Aston Villa har gjort mål på de senaste 11 matcherna
  • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Aston Villa har gjort mål i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Aston Villa har släppt in i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • Aston Villa har inte vunnit 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Bournemouth har förlorade 5 i de senaste 7 borta matcherna spelat utan att göra mål
  • Bournemouth har släppt in i 15 av de senaste 16 bortamatcherna
  • Bournemouth har förlorat 8 av sina senaste 9 bortamatcher
  • Bournemouth har förlorade 5 i de senaste 7 borta matcherna, medan gjort mindre än 0.5 mål
  • Bournemouth har inte vunnit 10 av sina senaste 11 bortamatcher

Aston Villa vs Bournemouth Preview

Aston Villa form

Aston Villa tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde nio och släppte in 13 mål.

Bournemouth form

Bournemouth åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Manchester City i en 1-4-förlust. Arsenal blev även dom för svåra i en fajt som slutade 3-2, nu senast lyckades Bournemouth slå tillbaka i en 1-0-seger mot Liverpool. Bournemouth har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Man spelade oavgjort noll och förlorade fem samtidigt som laget släppte in elva och gjorde tre mål.

Aston Villa vs Bournemouth H2H

Senast lagen mötte varandra gick Bournemouth av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Bournemouth vann fyra av de senaste sex matcherna, medan Aston Villa tog två vinster i dessa sex matcher. Spelbolagen har Bournemouth att vinna denna match till bästa odds på 5.00. Bournemouth vann de senaste 4 matcherna mot Aston Villa. Bournemouth gjorde minst ett mål i sina 4 Premier League senaste matcher mot Aston Villa. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste fem matcherna mellan Aston Villa och Bournemouth.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste fem matcherna mellan lagen. Aston Villa gjorde ett snitt på 0.8 mål, medan Bournemouth snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Aston Villa’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Bournemouth spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.9 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Premier League

Aston Villa tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev fem förluster. Bournemouth vann ett av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade åtta av matcherna under denna period. Aston Villa har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Villa Park. De tog endast ett segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Aston Villa har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Bournemouth gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna.

Ollie Watkins är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Aston Villa kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Bournemouth ställa hoppet till Philip Billing att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Aston Villa kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match kommande lördag. Det är ingen mening att Douglas Luiz kommer till Aston Villas omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

John McGinn och Diego Carlos finns bland de två spelarna som saknas för Aston Villa kommande lördag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Bournemouth, är Adam Smith borta på grund av för många varningar.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Junior Stanislas, Ryan Fredericks, Marcus Tavernier, Neto och David Brooks.