Wolverhampton vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

I omgång 28 av den nya Premier League-säsongen besöker Leeds Wolverhampton kommande lördag. Gästerna hoppas på ett bra resultat på Molineux Stadium för att höja självfortroendet och slippa ytterligare en nedflyttningsstrid.

Wolves kliver in i omgång 28 som nummer 13 i ligan med 27 poäng på kontot så här långt. Efter 27 rundor spelade, har Leeds samlat ihop 23 poäng, som placerar dem på 19 i tabellen.

Både Wolverhampton och Leeds kommer med högsta motivation för att stärka positionerna i de nedre delarna av tabellen. Frågan är vilka som vågar gå för det?

Statistik och fakta för Wolverhampton vs Leeds i Premier League

  • I 17 av Wolvess senaste 19 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 13 av Wolvess senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av Wolvess senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 5 av Wolvess senaste 6 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I de senaste 4 Wolvess matcher, var antalet mål under 2.5
  • Leeds United har släppt in i 21 av de senaste 22 bortamatcherna
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matchernai rad utan att göra mål
  • Leeds United har inte vunnit 17 av sina senaste 19 bortamatcher
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matcherna, och totalt antal mål var under 2.5

Wolverhampton vs Leeds Preview

Wolverhampton form

Med en oklar form har Wolverhampton förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 2-0 mot Liverpool, innan man slog Tottenham Hotspur 1-0. Glädjen blev kortvarig efter att Newcastle var för tuffa i en 2-1-förlust. Wolverhampton tog 13 poäng från sina senaste nio möten med lag från fyra, målade sju och släppte in elva mål.

Leeds form

En enda poäng har Leeds att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 2-0 och 1-0 mot Fulham och Chelsea. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 2-2 mot Brighton. Leeds tjänade nio poäng från sina sju matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde tio mål i matcherna, och släppte till elva på vägen till två vinster. Leeds tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med sju insläppta och tre mål framåt.

Wolverhampton vs Leeds H2H

Senast lagen mötte varandra gick Leeds av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Leeds vann tre av de senaste tio matcherna, medan Wolverhampton tog sex vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har Leeds att vinna denna match till bästa odds på 3.25. Wolverhampton lyckades göra minst ett mål i sina 7 senaste möten i Premier League mot Leeds. I de senaste sju matcherna mellan Wolverhampton och Leeds hittade båda nät i fem gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 2.00.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste sju matcherna mellan lagen. Wolverhampton gjorde ett snitt på 1.42 mål, medan Leeds snittade 1.57 mål. Båda lagen göra mål gick in fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Wolverhampton’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av de senaste tio matcherna som Leeds spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.8 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Premier League

Wolverhampton vann fem av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade fem gånger. Leeds vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, med tre oavgjorda och sex förluster också. Wolverhampton känner sig nog optimistiska till att göra mål på lördag mot Leeds som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig fem hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Wolverhampton har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Leeds endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Leeds har gjort mål i 3 raka ligamatcher mot Wolverhampton.

Trots bara ett enda mål på de senaste sex matcherna är Pablo Sarabia en av de spelare som förväntas näta för sitt lag. Wolverhampton hoppas att han gör ytterligare mål i nästa match. Å andra sidan har vi Patrick Bamford som har gjort flest mål de senaste sex matcherna för Leeds. Patrick Bamford har även han bara gjort ett mål den senaste tiden, men förväntas göra minst ett mål för sitt lag i den kommande matchen.

Wolverhampton kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på lördag.

Boubacar Traore, Pedro Neto och Sasa Kalajdzic finns bland de tre spelarna som saknas för Wolverhampton kommande lördag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Leeds, är Tyler Adams borta på grund av för många varningar.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas.