Aston Villa vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Tottenham förbereder sig för att möta Aston Villa i Premier League. På plats 10 i Premier League ligger just nu Aston Villa som samlat ihop 36 poäng efter deras 30 spelade matcher. Med 54 poäng befinner sig Tottenham på plats 4 efter 30 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa. De skulle dock kunna skrälla mot Tottenham.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Tottenham i Premier League

  • Aston Villa har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna
  • Aston Villa har släppt in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • Aston Villa har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
  • Tottenham Hotspur har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Tottenham Hotspur har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Aston Villa har inte vunnit de senaste 10 hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur i rad
  • Aston Villa har släppt in i de senaste 13 hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur i rad
  • I 16 av de senaste 18 av Aston Villas hemmamatcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål under 3.5
  • Aston Villa har förlorat 11 av de 13 senaste matcherna mot Tottenham Hotspur
  • I de senaste 13 av Aston Villas hemmamatcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål över 1.5

Form: Aston Villa mot Tottenham

Aston Villa hoppas att komma tillbaka

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Aston Villa de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Aston Villa har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot West Ham, innan Arsenal besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Wolves tog hem en seger med 2-1.

Tottenham har vittring om Champions League

Tottenham hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Tottenham har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-2-vinst mot Brighton. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot West Ham med 3-1 innan de i förra matchen besegrade Newcastle med 5-1.

Aston Villa vs Tottenham Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Tottenham och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Aston Villa tar sig an Tottenham med 2-0-8 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcher mellan Aston Villa och Tottenham. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 18 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Tottenham i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu ligger på fyra med 54 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Ollie Watkins är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Aston Villa kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Tottenham ställa hoppet till Harry Kane att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.