Atalanta vs Juventus: Bästa oddsen och matchtipsen

Atalanta och Juventus ser nu ut att bli duellanter i kampen om topp fyra, och båda är just nu väldigt nära varandra i tabellen. På plats 5 i Serie A har Atalanta spelat ihop 43 poäng efter 23 matcher. Med 45 poäng befinner sig Juventus på plats 4 i tabellen med 23 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Atalanta. De skulle dock kunna skrälla mot Juventus.

Våra tips

Statistik och fakta för Atalanta vs Juventus i Serie A

  • Atalanta har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
  • Atalanta har förlorat 2 av 6 av deras senaste matcher
  • Atalanta har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
  • Juventus har varit förlustlösa 12 av 13 av deras senaste matcher
  • Juventus har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Atalanta har inte vunnit 32 av de 34 senaste matcherna mot Juventus
  • Atalanta har släppt in i 33 av de senaste 35 matcherna mot Juventus
  • Atalanta har gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna mot Juventus
  • Atalanta har inte förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Juventus
  • I 6 av de senaste 8 av Atalantas hemmamatcher mot Juventus var antalet mål över 2.5

Form: Atalanta mot Juventus

Atalanta hoppas på en nystart.

Atalanta tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bara ett enda poäng har Atalanta lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Lazio, innan de blev besegrade av Cagliari med 2-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Fiorentina vann med 3-2. Den sista matchen var dock i cupen.

Juventus fortsätter att plocka poäng.

Juventus hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Juventus ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher har det bland annat blivit oavgjort efter en mållös match mot AC Milan. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Verona med 2-0. Senast blev det seger mot Sassuolo i cupen med 2-1

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Juventus är vårt val för en seger.

Atalanta vs Juventus Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 27 november 2021, och Atalanta gick därifrån med en 1-0-seger. Atalanta tar sig an Juventus med 2-6-2 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. De senaste matcherna mellan Atalanta och Juventus har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 25 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Atalanta kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Juventus som för närvarande ligger på plats nummer 4 med 45 poäng i den kommande matchen på söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Luis Muriel. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Juventus kommer att hoppas att Paulo Dybala hittar nätet igen. Han har gjort mål i 3 av deras 6 senaste matcher.