Sampdoria vs Empoli: Bästa oddsen och matchtipsen

Sampdoria välkomnar Empoli för en match i Serie A på Stadio Luigi Ferraris på lördag. Sampdoria är placerade på plats 16 i Serie A med 23 poäng efter 25 spelade omgångar. Empoli ligger på plats 11 i tabellen med 30 poäng efter 25 spelade matcher. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Sampdoria. Empoli är dock inte heller i världens bästa form och det finns alla chanser för hemmaseger.

Våra tips

Statistik och fakta för Sampdoria vs Empoli i Serie A

 • Sampdoria har gjort mål i 21 av de senaste 23 hemmamatcherna
 • Sampdoria har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Sampdoria har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Sampdoria har förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • I 15 av de senaste 17 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Empoli har inte vunnit de senaste 8 matcherna i rad
 • Empoli har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Empoli har spelat oavgjort 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • I 16 av de senaste 17 av Sampdorias matcher mot Empoli var antalet mål under 3.5
 • Sampdoria har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna mot Empoli
 • Sampdoria har inte förlorat 10 av de 11 senaste matcherna mot Empoli
 • I de senaste 3 av Sampdorias matcher mot Empoli var antalet mål över 2.5
 • Sampdoria har inte vunnit de senaste 3 hemmamatcherna mot Empoli i rad

 

Form: Sampdoria mot Empoli

Sampdoria har stora problem

Sampdoria tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det är nu eller aldrig som gäller för Sampdoria, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-0-förlust i ett möte med Spezia, men därefter lyckades man resa och slå Sassuolo med 4-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senast på en 1-0-förlust mot AC Milan.

Empoli rasar i tabellen.

Empoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Empoli har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Inter lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 2-2, tätt följt av en förlust mot Roma med 2-4. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 0-0 mot Bologna.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val. Men denna gång väljer vi hemmalaget som vår favorit då det är det bättre laget på papper och kommer ta fördel av hemmagräs.

Sampdoria vs Empoli Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Sampdoria med sig 3 poäng därifrån i en 3-0-seger. Sampdoria går in i matchen mot Empoli med 5-4-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. I den föregående 10 matcher mellan Sampdoria och Empoli kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Det är tätt i botten och i mittenskiktet och det är viktigt för Empoli, som nu ligger på 11 med 30 poäng, att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Francesco Caputo är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Sampdoria kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Empoli ställa hoppet till att Andrea Pinamonti ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.