Athletic Bilbao vs Barcelona: Bästa oddsen och matchtipsen

Ett för dagen blekt Athletic Bilbao står inför en tuff uppgift när de ställs mot Barcelona kommande söndag på San Mames Barria. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Barcelona njuter i toppen av tabellen med 62 poäng efter 24 ligamatcher denna säsong. Medan Athletic Bilbao finns på plats 8 i La Liga med 33 poäng efter 24 rundor.

Med 3 förluster i de senaste 6 matcherna i samtliga tävlingar, är stämningen i Athletic Bilbao-lägret inte på topp. Dom behöver steppa upp ordentligt om de inte vill bli mer besvikna mot Barcelona på deras hemmaplan.

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Barcelona i La Liga

  • I 9 av Athletic Bilbaos senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Athletic Bilbao har inte förlorat 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • Athletic Bilbao har vunnit 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Athletic Bilbao har släppt in på de senaste 6 matcherna
  • I 5 av Athletic Bilbaos senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Barcelona har inte förlorat de senaste 18 matcherna i rad
  • Barcelona har vunnit de senaste 11 bortamatcherna i rad
  • Barcelona har gjort mål på de senaste 18 matcherna
  • Barcelona har vann 7 i de senaste 9 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Barcelona har vunnit 16 av sina senaste 18 matcher

Athletic Bilbao vs Barcelona Preview

Athletic Bilbao form

En poäng är allt Athletic Bilbao har på kontot efter sina tre senaste matcher, där de åkte på stryk med 2-3 och 1-0 mot Girona och Osasuna Den senaste matchen gav en viss tröst efter 0-0 mot Rayo Vallecano. Athletic Bilbao har tagit tio poäng i deras elva matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De vann två av dessa matcher med fem mål mot 13.

Barcelona form

Barcelona ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Almeria blev det förlust efter 1-0, men de reste sig snabbt och vann mot Real Madrid i en 0-1-match. De följde upp vinsten med en ny 1-0-seger mot Valencia i den senaste matchen. Barcelona gjorde 19 mål och släppte in sex i deras elva senaste matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De fick ihop åtta vinster och 25 poäng. Barcelona har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i La Liga. Utöver vinsterna blev det en förlust och sju mål framåt samt tre insläppta.

Athletic Bilbao vs Barcelona H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Athletic Bilbao spelade mot Barcelona. den slutade 4-0 och var en riktigt bra match. Barcelona brukar trivas att spela mot Athletic Bilbao då man tagit tre poäng mot dom sex gånger i de senaste tio mötenas. Inte minst i det senaste, då Barcelona körde över kommande motståndaren i en 4-0-seger. Spelbolagens bästa odds på en bortaseger är 2.20. Athletic Bilbao är segerlösa i sina senaste 6 matcher mot Barcelona. Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste La Liga-matcherna mellan Athletic Bilbao och Barcelona. Båda lagen hittade nät fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Athletic Bilbao och Barcelona. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.95.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Athletic Bilbao med ett snitt på 0.6 mål, och där Barcelona snittade 1.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Athletic Bilbao’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Barcelona spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.4 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Athletic Bilbao tog blygsamma sju segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev två förluster. Barcelona vann åtta av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade två av matcherna under denna period. Athletic Bilbao tog två blygsamma vinster från sina tidigare 10 ligamatcher, medan Barcelona lyckades vinna åtta gånger av 10 försök.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Athletic Bilbao bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Barcelona har gjort första målet imponerande nio gånger av de senaste tio matcherna. Athletic Bilbao har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Barcelona.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Oihan Sancet. Han är toppskytt för Athletic Bilbao, för närvarande på åtta mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fyra av deras 6 senaste matcher.

Barcelona kommer att hoppas att Raphinha hittar nätet igen. Han står på fem mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras 6 senaste matcher.

Athletic Bilbao saknar bara en spelare i truppen när de möter Barcelona på San Mames Barria.

Inigo Martinez får sitta på läktaren för Athletic Bilbao eftersom han är skadad för tillfället.