Athletic Bilbao vs Real Sociedad bästa odds och matchtips

Både Athletic Bilbao och Real Sociedad som är bekvämt placerade i mitten av tabellen, kommer göra allt för att klättra uppåt när de möts i på söndag. På plats nummer 8 i La Liga har Athletic Bilbao spelat ihop 34 poäng efter 24 matcher. Med 38 poäng befinner sig Real Sociedad på plats 6 i tabellen med 24 spelade matcher. Även om Real Sociedad går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Real Sociedad i La Liga

 • Athletic Bilbao har inte förlorat 9 av 10 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har släppt in i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Athletic Bilbao har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Athletic Bilbao har vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Real Sociedad har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Real Sociedad har släppt inte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Real Sociedad har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I de senaste 6 av Athletic Bilbaos matcher mot Real Sociedad var antalet mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Athletic Bilbao har spelat mot Real Sociedad har båda lagen gjort mål
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Real Sociedad
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna mot Real Sociedad
 • I de senaste 3 av Athletic Bilbaos matcher mot Real Sociedad var antalet mål under 2.5

Form: Athletic Bilbao mot Real Sociedad

Athletic Bilbao fortsätter trumma på

Athletic Bilbao hoppas att den goda formen håller i sig. Athletic Bilbao har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 2-1-vinst mot Espanyol innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Valencia. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Mallorca visade sig vara för starka och resultatet 3-2 innebar förlust för Athletic Bilbao.

Svårslagna Real Sociedad

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Real Sociedad de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Real Sociedad kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 0-0 mot Valencia. Efter det besegrade de Granada med 2-0, och fick sedan dela på poängen i mötet med RB Leipzig som slutade 2-2.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Athletic Bilbao det bästa valet här till odds 2.40.

Athletic Bilbao vs Real Sociedad Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Athletic Bilbao & Real Sociedad spelades 31 oktober 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Athletic Bilbao går in i matchen mot Real Sociedad med 2-3-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 4 gånger i den senaste 10 matcher mellan Athletic Bilbao och Real Sociedad blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Athletic Bilbao inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Sociedad i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Sociedad, som nu ligger på 6 med 38 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mikel Oyarzabal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Real Sociedad. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Athletic Bilbao är Raul Garcia spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.