Barcelona vs Athletic Bilbao: Bästa oddsen och matchtipsen

Det är mer än 3 poäng på spel när Barcelona tar sig an Athletic Bilbao på Camp Nou i La Liga. Barcelona ligger på plats 4 i La Liga med 42 poäng efter att ha spelat 24 matcher. Avståndet till Athletic Bilbao är 5 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 8 i tabellen efter 25 omgångar. Barcelona går in i matchen mot Athletic Bilbao på söndag i hopp om att slå sina motståndare i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Barcelona vs Athletic Bilbao i La Liga

 • Barcelona har gjort mål i de senaste 12 matcherna i rad
 • I 10 av de senaste 12 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Athletic Bilbao har inte förlorat 15 av 16 av deras senaste bortamatcher
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Athletic Bilbao har vunnit 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Athletic Bilbao har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Barcelona har inte förlorat de senaste 19 hemmamatcherna mot Athletic Bilbao i rad
 • Barcelona har gjort mål i de senaste 22 hemmamatcherna mot Athletic Bilbao i rad
 • Barcelona har vunnit 16 av de 17 senaste hemmamatcherna mot Athletic Bilbao
 • I 10 av de senaste 11 av Barcelonas matcher mot Athletic Bilbao var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 9 av Barcelonas matcher mot Athletic Bilbao var antalet mål under 2.5

Form: Barcelona mot Athletic Bilbao

Barcelona fortsätter trumma på

Barcelona hoppas att den goda formen håller i sig. Barcelona ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot SSC Napoli, innan de besegrade Valencia med 4-1 och sedan SSC Napoli med 4-2.

Athletic Bilbao fortsätter att plocka poäng

Athletic Bilbao hoppas att den goda formen håller i sig. Athletic Bilbao har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Valencia slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 3-2-förlust mot Mallorca. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Real Sociedad besegrades med 4-0.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Barcelona är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.62.

Barcelona vs Athletic Bilbao Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Barcelona & Athletic Bilbao spelades 21 augusti 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Barcelona går in i matchen mot Athletic Bilbao med 6-3-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 10 matcher mellan Barcelona och Athletic Bilbao. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Athletic Bilbao inte kommer att ha någon att ta sig förbi Barcelona i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Barcelona, som nu är nummer 4 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Memphis Depay. Han är toppskytt för Barcelona, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Han har dock inte hittat nätet den senaste tiden.

Athletic Bilbao kommer att hoppas att Inaki Williams hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.