Villarreal vs Espanyol: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Villarreal förbereder sig för att möta Espanyol i La Liga. Villarreal är placerade på plats 6 i La Liga med 39 poäng efter 25 spelade omgångar. Espanyol ligger på plats 14 i tabellen med 29 poäng efter 25 spelade matcher. Villarreal går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Espanyol i La Liga

 • Villarreal har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Villarreal har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Villarreal har släppt inte in i de senaste 3 matcherna i rad
 • I de senaste 11 matcherna i rad Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 15 bortamatcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 11 matcherna i rad
 • Espanyol har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
 • Villarreal har inte förlorat 13 av de 15 senaste hemmamatcherna mot Espanyol
 • Villarreal har inte vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Espanyol
 • I 7 av de senaste 9 av Villarreals matcher mot Espanyol var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 7 av Villarreals hemmamatcher mot Espanyol var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 29 av Villarreals matcher mot Espanyol var antalet mål under 4.5

Form: Villarreal mot Espanyol

Villarreal är svåra att bryta ner

Villarreal hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Villarreal kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 0-0 mot Real Madrid. Efter det besegrade de Granada med 4-1, och fick sedan dela på poängen i mötet med Juventus som slutade 1-1.

Espanyol fortsätter att se bleka ut.

Espanyol tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Först förlorade man mot Athletic Bilbao följt av ett oavgjort resultat mot Barcelona. Senast blev det lika mot Sevilla.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Espanyol här. Att välja Villarreal till odds 1.53 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Villarreal vs Espanyol Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 21 augusti 2021. Villarreal tar sig an Espanyol med 2-6-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Villarreal och Espanyol. Båda lagen gör mål gav utdelning 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Villarreal och Espanyol för närvarande i 10 poäng och 8 placeringar. Villarreal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Espanyol kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Espanyol är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Villarreal och Espanyol kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Raul de Tomas när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Espanyol. Hans säsongssaldo är 13 mål just nu.

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Villarreal är Arnaut Danjuma spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.